GÖRÜNTÜLÜ

RJAK: Vedat’ın katilleri bir an önce bulunsun

RJAK Kerkük’te yaptığı bir basın açıklamasıyla gazeteci Vedat Hisên Ali’nin katledilmesini kınayarak, faillerinin bir an önce bulunarak cezalandırılmasını istedi.

Kürdistan’ın tüm parçalarında Kürtlere dönük soykırım saldırılarının olduğu bir dönemde Güney Kürdistan'da bu tür cinayet ve hak ihlallerinin gelişiyor olmasını kabul etmeyeceklerini belirten Kürdistan Özgür Kadın Hareketi (RJAK), herkesi özgür ve demokratik bir sistem için aktif mücadeleye çağırdı.

Güney Kürdistan'da daha önce katledilen Soran Meme Heme, Kawa Germiyani ve Zerdeşt Osman gibi gazetecilerin faillerinin bulunamaması sonucunda bugün Vedat’ın katledildiğine dikkat çekilen açıklamada, şunlar belirtildi:

“Biz Kerkük’teki RJAK olarak bu insanlık dışı cinayeti kınıyoruz. Sadece gazetecilere yönelik gelişen baskı, öldürme olayları değil, her türlü şiddete ve baskıya karşı mücadeleyi yükseltmeye çağırıyoruz. Aksi taktirde Vedat verdiğimiz son şehit olmayacaktır.”

Kürdistan bölgesi hükümetini Vedat’ın katillerini bir an önce bulması ve yargı önüne çıkararak hak ettiği cezayı alması için sorumluluğunu yerine getirmeye çağıran RJAK, “Eğer bunun gerekleri yapılmaz ve sessiz kalınırsa bilelim ki bu tehlike her yere yayılacaktır. Ölümlerin, hak ihlallerinin olmaması için hükümeti görevini yerine getirmeye ve tüm toplumu da bu tür uygulamalara karşı aktif mücadeleye çağırıyoruz” dedi.