Rojda Felat: DAİŞ’ten katlettiği kadınların intikamını alacağız

QSD Komutanı Rojda Felat, Fırat’ın Gazabı hamlesinde kadınların öncü bir rol oynadığını belirterek DAİŞ’ten katlettiği kadınların intikamını alacaklarını belirtti.

QSD Komutanı Rojda Felat, DAİŞ çetelerinin işgali ardından Rakka’da kadınlar için yaşamın cehenneme dönüştüğünü belirterek, özellikle de Rakka’lı kadınların QSD, YPG/YPJ güçlerinden kendilerini özgürleştirmelerini istediğini kaydetti.

Felat, DAİŞ işgali altında kadınların çetelerin sözde asayiş birimleri tarafından sürekli olarak taciz edildiğini ve gözaltına alındığını belirterek, birçok kadının gözaltı ardından çete üyeleri ile zorla evlendirildiğini söyledi.

ÖZGÜRLEŞTİRME HAMLESİNDE YPJ AKTİF BİR ROL OYNUYOR

YPJ saflarındaki tüm savaşçıların, DAIŞ çetelerinin korkulu rüyası olduğunu kaydeden Rojda Felat, kadınların Rakka’yı özgürleştirme hamlesine öncülük ettiğini ve kadınların verdiği mücadele ile de Rakka’da tarihi adımlar attığını belirtti.

Rojda Felat, Rakka’da DAIŞ zulmünü sona erdirmenin kadına atfedilen kölelik olgusunu sonlandırmak için tarihi bir hamle olduğunu, DAİŞ çetelerinin ‘hilafetin başkenti’ olarak adlandırdığı Rakka’da savaşan kadınların kölelik olgusuna ve hilafete son vereceğini dile getirdi.

Rojda Felat, Fırat’ın Gazabı hamlesinde yer alan YPJ’li savaşçıların, kadınların üzerindeki zulüm perdesini yırtmak için DAIŞ çetelerine karşı savaştıklarını belirtti. Rojda Felat, kadınların attıkları her adımla tarihi yeniden yazdığını belirterek, kadınların özgürlük yürüyüşünün süreceğini ifade etti.

YPJ DÜNYA KADINLARINI TEMSİL EDİYOR

QSD Komutanı Rojda Felat, YPJ’nin hamledeki varlığı ile tüm dünya kadınlarını temsil ettiğini ve YPJ’nin bu bilinç ve tarihsel sorumluluk ile DAİŞ çetelerine karşı savaştığını söyledi. Rojda Felat, tecavüz edilen, pazarlarda satılan ve katledilen tüm kadınların intikamını alacaklarını belirtti.

Rojda Felat, YPJ’nin verdiği mücadelenin tüm dünya kadınları özellikle de Arap kadınlarını derinden etkilediğini dile getirdi. YPJ saflarındaki Arap savaşçıların toplumsal dönüşüm adına önemli bir sorumluluk yüklendiklerini de sözlerine ekleyen Felat,  kadınların Rakka’yı özgürleştirirek tüm kölelik zincirini kıracağını da belirtti.

...