Rusya’da 'Kürt Kadın Konferansı' hazırlıkları tamamlandı

Moskova'da yapılacak olan 2’nci Kürt Kadın konferansı bu yıl “Radikal İslam’a Karşı Kadın Mücadelesinin Rolü” şiarıyla gerçekleştirilecek.

Rusya Federasyonunun Başkenti Moskova’da, Rusya Kürt Kadın Hareketi ve Moskova Kürt Kadın Organizasyonunun ortak düzenlediği Kürt Kadın Konferansının ikincisi, 27 Nisan’da “Radikal İslam’a Karşı Kadın Mücadelesinin Rolü” başlığıyla yapılıyor.

Moskova’da İzmaylovski Otel'in konferans salonunda 27 Nisan’da saat 10.00’da başlayacak olan konferansa Kuzey Kürdistan’dan HDP Batman Milletvekili Ayşe Acar Başaran ve Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın Avukatı Newroz Uysal, Rojava Kürdistan’dan Kongra Star Yönetim Üyesi Ruken Ahmet ve Leyla Mihemed, Güney Kürdistan’dan YNK parlamenteri Talar Latif Muhammet, Şengal Kadın Hareketi Yönetim Üyesi Zuhra Süleyman Xelef ve Goran hareketi parlamenteri Parwa Ali Hema, Rusya yazarlar birliği üyesi Ludmila Yevgenyevna, Rusya Donbass Gönüllüler Birliği Organizasyonu Yönetim Üyesi Olga İvanovna, Rusya “İktidarda Kadınlar” Hareketi Başkanı Muraşko Svetlana Nikolayevna, Afgan Diasporasının Kadın Komitesi Başkanı Nik Latifa Muhammed, Rus İş kadınları Konfederasyonu Başkanı Galina Nikolayevna, Rusya Kadın Sivil Toplum Dernekleri Birliği Başkanı Diyana Yakovlevna, "Rusya'nın İş Kadınları" birliği Başkanı Natalya Grigoryevna ve Moskova’dan da siyasetçiler, akademisyenler, düşünce kuruluşlarının temsilcileri ile aydınlar konferansın davetlileri arasında yer alıyor.

DÖRT PARÇA KÜRDİSTAN’DAN KADINLAR KATILACAK

Konferansın içeriğine ilişkin hazırlık komitesinde yer alan Rusya Kürt Kadın Hareketi Yönetim Üyesi Kurdistan Lezgiyeva ajansımız ANF’ye hazırlıklarına ilişkin bilgi verdi.

Kurdistan Lezgiyeva “Geçen yıl bu mevsimde DUMA’da dört parça Kürdistan’dan gelen delegelerle birinci konferansımızı gerçekleştirmiştik. Bu yıl ikinci Kürt Kadın Konferansını gerçekleştiriyoruz. Uzun bir süredir konferans için yoğun bir çalışmanın içindeyiz. Yine dört parça Kürdistan’dan kadın siyasetçiler ve Rusya’dan da birçok kadın kurumu ve organizasyonu konferansa davetlidir. Konferansa katılmayan parti ve kurumlar da mesajlarıyla konferansımıza güç katacaktır. Konferans Rusya Federasyonu Başkenti Moskova’da, 27 Nisan saat 10.00’da başlayacak ve saat 17.30’a kadar devam edecek. İzmaylova Otel’de yapılacak olan konferansın bu yılki şiarı ise “Radikal İslam’a Karşı Kadın Mücadelesinin Rolü” olacak. Konferans bileşenin konferansa güçlü katılarak tüm kadınlar için güzel bir sonucun ortaya çıkağını umut ediyoruz” diye konuştu.