Saray Güven'in cenaze törenine katılım çağrısı

Sosyalist Kadınlar Birliği, Saray Güven'in Frankfurt'ta düzenlenecek cenaze törenine güçlü katılım çağrısında bulundu.

Almanya Sosyalist Kadınlar Birliği, erkek şiddeti sonucu katledilen Saray Güven'in cenaze törenine ilişkin bugün yazılı açıklama yaptı.

Açıklamada, Almanya'da  kadına yönelik şiddet,  kadın cinayetlerinin giderek olağan bir hal aldığına dikkat çekilerek, "Bu hafta Kuzey Ren-Vestfalya eyaletinde Detmold kentinde erkeğin şiddeti sonucunda anne Hatice Bayram ve oğlu Ahmet Bayram bıçaklanarak öldürüldü, unutmayacağız. Kiel kentinde sokak ortasında ayrıldığı eşi tarafından yakılan Afrikalı kadının ‘çocuklarım’ diyerek attığı çığlık kulaklarımızda, unutmayacağız. Köln’de Ubanh durağına yakın eski sevgilisi tarafından göğsünden bıçaklanarak katledilen Gizem Peker’i biliyoruz, unutmayacağız. Berlin’de Yeter Polat eşi tarafından kaynar su atılarak ve bıçaklanarak katledildi, unutmayacağız" denildi.

'ETKİN BİR ÖZ SAVUNMA GEREKİYOR'

"Kız kardeşimiz, yoldaşımız Saray da erkeğin şiddetiyle hunharca katledildi onu da asla unutmayacağız; hesabını soracağız" vurgusunun yapıldığı açıklamada, "Tüm bu kadın katliamlarında SKB olarak sokaklarda olduk, hesap sorduk, sormaya da devam edeceğiz" diye belirtildi.

Etkin bir öz savunma mücadelesi yürütülmesi gerektiğinin belirtidiği açıklamada, şunlar da ifade edildi:

"Erkek egemen kapitalist devletlere,  erkek egemen zihniyetin diline ve aklına, erkeğin şiddetine karşı kadın isyanını örgütlemeliyiz!

Kadın iradesiyle yaşamın her alanında erkek egemen ziniyetinizle kendinizi bizden üstün gören baskıcı, ayrımcı anlayışınıza ve şiddetinize karşı mücadele edeceğiz!

Kadın dayanışmasını büyüterek katlettiğiniz her kadının çığlığı olup bizi yok sayan anlayış ve ön yargılarınızla savaşmaktan geri durmayacağız! Başta Saray Güven olmak üzere katlettiğiniz her kadının hukuki sürecinin takipçisi olacağız!

Dili, dini rengi ne olursa olsun, hiçbir kadının katledilmesi karşısında susmadık, susmayacağız! 

Tüm işçi, emekçi, göçmen kadınları Frankfurt’ta yapılacak olan Saray Güven’in cenaze törenine, uğurlamasına katılmaya çağırıyoruz!

Mücadele arkadaşımız Saray Güven'in uğurlama törenine tüm işçi, emekçi kadınları katılmaya, katillerden hesap sormaya çağırıyoruz!"

TÖREN BİLGİLERİ

Almanya Sosyalist Kadınlar Birliği, Saray Güven'in cenaze törenine ilişkin şu bilgileri de paylaştı:

Tarih: 17 Eylül Pazar

Adres: Industriestrasse 13,  

65474 Bischofsheim (Frankfurt’ta)

Saat: 11.30