Saray Güven kaçırıldığı gün katledilmiş

Geçtiğimiz Cuma günü Almanya'nın Münster kasabasındaki ormanlık alanda cesedi bulunan Kürt kadını Saray Güven'in kaçırıldığı 20 Ağustos günü katledildiği belirtiliyor.

Geçtiğimiz Cuma günü Almanya'nın Münster kasabasındaki ormanlık alanda cesedi bulunan Kürt kadını Saray Güven'in kaçırıldığı 20 Ağustos günü katledildiği belirtiliyor. Adli tip uzmanlarının ölüm nedenine ilişkin araştırması ise sürüyor.

Almanya'nın Frankfurt kentinde yaşayan 3 Çocuk annesi 47 yaşındaki Saray Güven 20 Ağustos 2017 günü çalıştığı işyerindeki mesaisi bittikten sonra kaybolmuştu. Güven'in cesedi 12 gün sonra geçtiğimiz Cuma günü Frankfurt kent merkezine 37 km uzaklıktaki Münster'de ormanda yürüyüşe çıkan bir yaya tarafından bulunmuştu.

Dersimli Saray Güven'in nasıl katledildiğine ilişkin polis ve adli tıp uzmanlarının araştırması sürüyor. İlk otopside ölüm nedenini tespit edemeyen adli tıp uzmanları, Güven'in kaybolduğu 20 Ağustos günü katledildiğini düşünüyor.

Bild gazetesine bilgi veren bir uzmanın Güven'in cesedinde "bilinen" bir şiddet izine (yara, darp gibi) rastlanmadığını söyledi. Güven'in zehirlenerek öldürüldüğünü tahmin eden uzmanlar bu yüzden ikinci bir otopsiye başladı.

Ayrıca uzmanlara göre Saray Güven, başka bir yerde hayatı kaybettikten sonra ormandaki alana bırakıldı. Cinayete ilişkin soruşturmanın sürdürdüğünü belirten Frankfurt savcılığı ise cinayet aydınlığa kavuşturulmadan ayrıntılı açıklama yapmamakta ısrar ediyor.

Güven’le birlikte en son Frankfurt yakınlarında görülen ve 26 Ağustos günü Fransa'nın Colmar kentinde gözaltına alınan katil zanlısı 51 yaşındaki Hayreddin Tandoğan ise önümüzdeki günlerde Almanya'ya teslim edilecek.