Sarıyıldız: Kararı tanımıyorum

HDP Şırnak Milletvekili Faysal Sarıyıldız: Bu yetkiyi ancak halk benden alabilir. Saray despotunun haddine değildir. Onun için ben bu kararı tanımıyorum.

HDP Şırnak Milletvekili Faysal Sarıyıldız’ın milletvekilliğinin düşürülmesine ilişkin önerge Karma Komisyonda kabul edilerek, Meclis Genel Kurulu’na gönderildi. Kararı tanımayacağını belirten Sarıyıldız, “Bu yetkiyi ancak halk benden alabilir. Saray despotunun haddine değildir. Onun için ben bu kararı tanımıyorum” diye tepki gösterdi.

HDP Şırnak Milletvekili Faysal Sarıyıldız’ın Meclis Genel Kurul oturumlarına katılmadığı gerekçesiyle, vekilliğinin düşürülmesi Meclis Karma Komisyon’da kabul edilerek Meclis Genel Kurulu’na gönderildi. Meclis Karma Komisyonu’na gönderilen önerge bugün görüşülerek kabul edildi. Komisyonda alınan kararı ilişkin ANF’ye konuşan Sarıyıldız, kararı tanımayacağını söyledi.

Böylesi bir kararı beklediğini hatırlatan Sarıyıldız, “Şahsıma dair bugün meclis komisyonunda alınan karar, beni şaşırtmadı, bekleniyordu. Çünkü Türkiye’de hukukun, ülkenin başındaki ceberutun talimatlarıyla ayaklar altına alınması bir süreden beridir devam ediyordu. Bu Kürdistan kentlerinin yakılıp yıkılması, insanların bodrumlarda diri diri yakılmasıyla başlayıp, iktidar ve sistemini en çok zorlayan partimize karşı her türlü hukuki değerin ayaklar altına alınarak, binlerce üye ve yöneticisinin cezaevlerine kapatılmasıyla devam eden sürecin son halkasıdır” dedi.

‘ERDOĞAN YARGILANACAK’

Erdoğan’ın yaptığı suçlardan dolayı cezalandırılacağını belirten Sarıyıldız, devamla şunları söyledi: “Devletin tüm imkanlarını elinde bulundurmasına rağmen histeri ve korku nöbetleri geçiren bir ceberutun, ağzından çıkan sözlerin her türlü yasadan üstün görüldüğü bir süreçte bu karara şaşırmadık.

Ama bedeli ağırda olsa bu korku imparatorluğu yıkılacak, savaş suçlarına bulaşan hasta ceberut yargılanacak. Buna inancım tamdır. Bunun için çalışmaya devam edeceğim. Bu çalışma cefakar halkımızın bana yüklediği sorumluluk gereğidir. Bu yetkiyi bana halkımız verdi. Ancak halkımız geri alabilir. Bu yetkiyi benden almak saraydaki despotun haddine değildir. Onun için nezdimde bu kararın hiçbir geçerliliği yoktur ve tanımıyorum.”