'Savaşa karşı beyaz tülbentlerimizi birleştirelim'

AKP İl binası önünde işkence edilerek gözaltına alınan annelerden Aysel Tufan, HDP önünde oturanlara çağrıda bulunarak, "Gelin bütün anneler olarak beyaz tülbentlerimizi birleştirip AKP binası önünde oturalım" dedi.

Amed'de 2 gün önce AKP il binası önünde oturma eylemi yapan beyaz tülbentli anneler, polisler tarafından işkence edilerek gözaltına alınmıştı. O annelerden biri olan Aysel Tufan, yaşadıklarına ilişkin şunları anlattı: "11 Beyaz Tülbentli Anne barış için AKP il binası önünde oturmak istedik. AKP binası önüne vardığımız anda polisler etrafımızı sararak bize saldırdı. Bizleri yerlerde sürükleyerek gözaltına aldı. Polisler binanın önünde ve araçta bize işkence yaptı. Ettiği hakaret ve küfürlerden biz utandık ama onlar utanmadı.

Biz de tutuklu ve kayıp çocuklarımızı istiyoruz. Polisler vahşi bir şekilde bize saldırdılar ve gözaltına aldılar. Plastik kelepçe taktılar. Bizi darp eden polisler, "Ayaklarınızı uzatırsanız o ayaklarınızı kırarız" diyerek bizi tehdit ettiler. Herkes iyi bilsin ki biz Erdoğan'ın polislerinin tehditlerinden korkmuyoruz."

GELİN BİRLİKTE OTURALIM

Türk Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın HDP İl binası önünde oturan anneleri arayarak tebrik ettiğini, barış isteyen anneleri de işkence ile gözaltına aldırdığını hatırlatan Tufan, "HDP İl binası önünde oturan aileler gelsinler birlikte AKP binası önünde oturalım. Biz hiç kimsenin ölmesini istemiyoruz. Barış istiyoruz, irademize sahip çıkıyoruz. Biz de anneyiz, bizim de yüreğimiz yanıyor. Soylu ve Erdoğan timsah gözyaşları döküyor ve annelerin acılarını kendi çıkarları için kullanıyorlar.

Ey Erdoğan biz senin binanın önüne geldik ve misafirin olduk. Fakat sen bizi dinlemek yerine polislerini bize saldırttın. Savaşın ateşini gürleştiren AKP'dir, HDP her zaman barış ve huzur için mücadele ediyor. HDP önünde oturan anneler, bizimle birlikte olsun beraber AKP binası önünde oturalım" diye konuştu.