Savcının polise yönlendirdiği Keskin: Ben poliste ifade vermem

Özgür Gündem gazetesinin basıldığı gün evi basılan ancak evde olmadığı için gözaltına alınmayan Keskin, ANF'ye konuştu.

Evi basılan Özgür Gündem Gazetesi'nin eski eş genel yayın yönetmeni Eren Keskin, önümüzdeki hafta Salı ya da Çarşamba günü savcılığa giderek ifade verecek. Ancak, savcılık, şimdiden Keskin'i polise yönlendirdi. Avukat Keskin de, "Ben poliste ifade vermem" dedi.

Özgür Gündem gazetesinin basıldığı gün evi basılan ancak evde olmadığı için gözaltına alınmayan Keskin, ANF'ye konuştu.

Gazetenin tutuklanan Danışma Kurulu Üyesi Aslı Erdoğan ile dayanışmak amacıyla yapılan eyleme katılan Keskin, annesi ile birlikte kaldığı ev basıldığı sırada Amed’de olduğunu hatırlattı. Eren Keskin, şunları söyledi: "Ev baskını kararı, Özgür Gündem'in künyesinde adı bulunan kişilere yönelik. Benim aslında 6 aydır künyede ismim yok. Ama bana geldiler. Annemin evini aradılar. Ben o gün Diyarbakır'daydım ve ilk uçakla döndüm. Gazetemizin avukatı Özcan Kılıç, her gün savcıya giderek, 'Eren'i ifade için ne zaman getirelim?' diye soruyor. Savcı da sürekli 'Bugün, yarın bekliyor' yanıtını veriyor. Önümüzdeki hafta Salı ya da Çarşamba günü savcılığa ifade için gideceğiz."

'BEN POLİSTE İFADE VERMEM'

Savcının ise "Buraya gelse de ifade almayacağım, polise gidecek" yanıtını verdiğini belirten Keskin, "Ben poliste ifade vermem. Gönderseler de vermem. Ama savcı beni polise teslim edeceğini söylemiş" dedi.

'ORTADA HUKUK DİYE BİR ŞEY YOK'

Son soruşturmalarda savcının doğrudan polise yönlendirdiğine dikkat çeken Keskin, "Hukuk diye bir şey yok. Hukukçuluk şu anda iflas etmiş durumda. Hiçbir şey hukuki değil. 5 gün avukatla görüştürmeme de hukuki değil. O nedenle hukukla anlatabileceğim yok ortada. Savcı 'Ben yetkili değilim' diyorsa eğer, zaten ortada bir sorun vardır demektir. Soruşturmayı düzenleyen savcı, yetkili olmadığını söylüyorsa, o zaman yetkili başkalarıdır" diye konuştu.

'FETÖ İLE KÜRT HAREKETİNİ İLİŞKİLENDİRMEK İSTİYORLAR'

Avukat ve insan hakları savunucusu Eren Keskin, Özgür Gündem'e yönelik baskıların yeni olmadığının hatırlattı ve ekledi: "Ancak bu sürecin şöyle bir farkı olduğunu düşünüyorum. Hükümet, eski iş ortağı hatta suç ortağı olan FETÖ ile Kürt hareketini ilişkilendirmeye çalışarak bir algı operasyonu yapıyor. Buna kimse inanmaz. Aklı olan inanmaz buna. Ama toplumu buna inandırmak istiyorlar. Bunun için televizyonlarda yayınlar başladı zaten. Özgür Gündem'e yönelik operasyonun da böyle olduğunu düşünüyorum.’’