‘SETA’nın raporu gazetecileri fişliyor’

Mezopotamya Kadın Gazeteciler Platformu: SETA'nın raporunun temel amacı gazetecileri ve çalıştıkları kurumları fişlemek ve hedef haline getirmek olduğu açık olan rapor adı altında paylaşılan belge bizler açısından suç teşkil etmektedir.

SETA’nın raporuna ilişkin yazılı bir açıklama yapan Mezopotamya Kadın Gazeteciler Platformu’nun açıklaması şöyle: “Gazetecilerin maruz kaldığı baskılara her geçen gün bir yenisi ekleniyor. Basın kurumları ve gazeteciler hedef haline getiriliyor. Son olarak Siyaset, Ekonomi ve Toplum Araştırmaları Vakfı'nın (SETA) hazırlamış olduğu ‘Uluslararası Medya Kuruluşlarının Türkiye Uzantıları’ adı altında rapor hiçbir araştırma ve incelemeye dayanmamakta sadece internet ortamında paylaşılanlar üzerinden yorumlanarak gazeteciler fişlenmektedir.

Temel amacının gazetecileri ve çalıştıkları kurumları fişlemek ve hedef haline getirmek olduğu açık olan rapor adı altında paylaşılan belge bizler açısından suç teşkil etmektedir. Bu belge, gazeteciler ve çalıştıkları basın kurumlarına dönük müdahalelere zemin sunmaktır. Gazeteciler ve basın kurumları baskı altına alınmak istenmektedir. Bu durum aklımıza ‘bu neyin korkusudur?’ sorunu getirmektedir.

Bizler Mezopotamya Kadın Gazeteciler Platformu olarak gazetecilere ve basın kurumlarına dönük SETA eliyle başlatılan fişleme politikasını asla kabul etmediğimizi ve meslektaşlarımızın yanında olduğumuzu bir kez daha ifade ediyoruz. Gazeteciler yalnız değildir.”