Şiddet gören Ayten Özen'in intihar ettiği iddiası

Mardin'de imam nikahlı eşi ve ailesi tarafından yılladır tehdit edilerek şiddete maruz kalan 20 yaşındaki Ayten Özen'in intihar ettiği iddia edildi. Ağabey Abdurrahim Özen, kardeşinin cinayetle katledildiğini belirtti.

Mardin'in Savur ilçesine bağlı Sürgücü beldesinde bulunan Bağkaya Mahallesi'nde eşinden şiddet gören 20 yaşındaki Ayten Özen adlı kadının intihar ettiği iddia edildi. Sabah saatlerinde cenazesi bulunan Özen'in dün akşam saat 19.00 sıralarında evde bulunan av tüfeği ile intihar ettiği ileri sürüldü. Özen'in şiddet gördüğü eşi ve ailesi tarafından 6 yıldır ailesiyle görüştürülmediği belirtildi.

Kızıltepe'de ikamet eden ağabey Abdurrahim Özen, kardeşinin kayınvalidesi ve kayınpederi tarafından sürekli tehdit edildiğini belirterek, kardeşinin imam nikahı ile evli olan eşi tarafından sürekli şiddete maruz kaldığını söyledi. Ağabey Özen, "Kaynanası, kayınbabası ve eşini 5 ay önce Kızıltepe Savcılığı'na şikayet ettik. Kızıltepe Savcılığı da Savur Savcılığı'na yönlendirdi. Kardeşim ifade vermeye gittiğinde yine tehdit edildi. Bu nedenle Ayten eşinin ailesinin tehdidi altında 'bana iyi davranıyorlar' dedi. Savcı da biliyor bu bir cinayettir" dedi. 

Olayla ilgili soruşturma başlatılırken, Özen'in cenazesi otopsi için Mardin Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.