SKB: Mühürlenen dernekler derhal açılsın

Başta kadın dernekleri olmak üzere birçok derneğin kapatılmasına tepki gösteren SKB, “Kadınlara ve kadın kurumlarına yapılan bu saldırıları kınadığımızı ve faşist rejimin, AKP’nin kölesi olmayacağımızı bir kez daha haykırıyoruz” dedi.

Avrupa Sosyalist Kadınlar Birliği (SKB), OHAL ile KJA, Gökkuşağı Kadın Derneği, Van Kadın Derneği gibi kadın örgütlerinin ve birçok sivil toplum kuruluşunun kapatılmasına tepki gösterdi. SKB tarafından yapılan açıklamada, “Kadın özgürlük mücadelesinin teslim alınamayacağını birleşik mücadeleyi büyüteceğimizi bir kez daha haykırıyoruz” diye kaydedildi. 

Her gün halkların öz örgütlerine saldırı yapılarak faşizme boyun eğilmesi istendiği vurgulanan açıklama şöyle devam etti:

“Kadın örgütleri kadın özgürlük mücadelesinin vazgeçilmez örgütleridir. Kadın örgütleri, politik İslamcı, faşist AKP’nin kadınlara yaşamı çekilmez hale getirdiği, kadınların yaşam tarzına müdahale ettiği her durumda sokakları boş bırakmadılar. Kadın cinayetleri her arttığında erkek egemenliğinden, iktidardan, erkeklerden hesap sordular mahkeme kapılarından ayrılmadılar. Politik İslamcı AKP, eşitlik mücadelesinin kararlı savunucuları olan kadın derneklerini kapatarak erkeğe boyun eğen kadın, şeriatçı İslami kurallara göre yaşayan kadın, 3-4 çocuk yaparak evin, kapitalizmin kölesi olan kadın istemektedir. Biz kadınlar boyun eğmeyeceğiz, köle olmayacağız, teslim olmayacağız bu politikalara ve saldırılara! Sosyalist Kadınlar Birliği olarak buradan tüm kadınlara ve kadın kurumlarına yapılan bu saldırıları kınadığımızı ve faşist rejimin, AKP’nin kölesi olmayacağımızı bir kez daha haykırıyoruz. Kapatılan dernekler, kadın dernekleri derhal açılsın!”