Stockholm'de Amara kongresinde 'HAYIR' için seferberlik çağrısı

4. Amara Kürt Kadın Meclisi Kongresi'nde, 8-9 Nisan günleri Stockholm'de yeni anayasa için yapılacak referandumda sandıktan güçlü bir Hayır'ın çıkması için seferber olmaları çağrıları yapıldı.

İsveç'in başkenti Stockholm'de dün toplanan 4. Amara Kürt Kadın Meclisi Kongresi'nde, tüm Türkiye ve Kürdistanlı kadınlara Kürdistan'daki direnişle dayanışmayı yükseltme, 8-9 Nisan günleri Stockholm'de yeni anayasa için yapılacak referandumda sandıktan güçlü bir Hayır'ın çıkması için seferber olmaları çağrıları yapıldı.

Devrim şehitleri anısına yapılan bir dakikalık saygı duruşu ve kongreyi yönetecek divanın oluşturulmasın ardından Amara yönetiminin kongreye sunduğu değerlendirme ve çalışma raporu okundu.

Raporda, dünya ve Ortadoğu'daki gelişmelerin doğru okunmasının mücadele eden tüm halklar ve Kürt kadınları için hayati bir önem taşıdığı değerlendirmesi yapıldıktan sonra şu görüşlere yer verildi.

8 MART'TA KADINLAR GÜÇLÜ BİR HAYIR'IN İŞARETİNİ VERDİ

8 Mart Uluslararası Emekçiler Günü dolayısıyla Türkiye ve Kürdistanlı kadınların erkek egemen sistemine, baskı ve eşitsizliklere karşı güçlü bir tepki gösterdikleri gibi yeni anayasa için yapılacak referandumda tek adam diktatörlüğüne HAYIR diyeceklerinin işaretini verdiklerine dikkat çekildi.

Kadınların çalışma raporu hakkında görüş ve düşüncelerini açıklamalardan ve yapılan eleştirilerden sonra bir konuşma yapan Jinda Dilok, yeni çalışma yılında özellikle de baharla birlikte çok zorlu bir sürecin başlayacağını ve kadınların dönemin ihtiyaçlarına cevap verebilmeleri için örgütlenmelerini sağlamlaştırmaları gerektiğini söyledi.

SANDIKTAN HAYIR'IN ÇIKMASI İÇİN SEFERBER OLALIM

Yeni anayasa için yapılacak halk oylamasının ülkenin olduğu kadar Kürt kadınların geleceği için büyük önem taşıdığına dikkat çeken Dilok, tek adam diktatörlüğü ve faşizme giden sürecin durdurulması için kadınlara sorumluluklar düştüğünü hatırlattı. Tüm kadınlara 8-9 Nisan'da İsveç'teki sandıklardan güçlü bir Hayır'ın çıkması için seferber olamaları çağrısı yaptı.

Daha sonra 39 kadının yer aldığı meclis oluşturuldu. Amara Kürt Kadın Meclisi'nin sözcülüğüne İmran Karaer, Nuşin Balık, Saime Öz ve Şükran Amed seçildi. Önümüzdeki günlerde toplanacak olan meclis, bünyesinde çalışma yapacak komisyonlarını oluşturacak.

Kongre, kadınların birlikte halay çekmeleri ve “Jin jiyan azadi” sloganını atmasıyla son buldu.