Strasbourg’da ‘Adalet Eylemi’ ve sanatçılardan bilgilendirme faaliyeti

9 Ocak 2013’te Paris’te Sakine Cansız, Fidan Doğan ve Leyla Şaylemez’in yaşamını yitirdiği katliamın aydınlatılması için Strasbourg’da adalet eylemi düzenlenirken, Kürt sanatçılar tarafından Avrupa Konseyi önünde de bildiriler dağıtıldı.

Zin Kadın Derneği’nin çağrısıyla Strasbourg’da her iki haftada bir düzenlenen adalet eylemi Bas-Rhin Valiliği önünde yapıldı.

Ellerinde Cansız, Doğan ve Şaylemez ile Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın resimlerinin olduğu flamalar taşıyan Kürt kadınları, katliamın üzerinden 4 yıla yakın bir zaman geçmesine rağmen halen aydınlatılmamış olmasını kınadılar. Katliamın arkasında Türk devletinin olduğunun şüphe götürmeyecek kadar delillerle netleştiğini vurgulayan kadınlar, Fransız yargısının katliamın siyasi çıkarlar üzerinden örtbas edilmesine izin vermemesini istediler.

Kadınlar ayrıca ‘Milletvekilime dokunma-İrademe dokunma’ şeklinde Fransızca ve Türkçe yazılmış pankart da açtılar.

Öte yandan Pazar gününden bu yana Avrupa Konseyi önündeki Öcalan’a Özgürlük Nöbeti’ni yürüten TEV-ÇAND üyesi sanatçılar, Dünya Demokrasi Forumu vesilesiyle bilgilendirme çalışması yaptı. Konsey önünde Öcalan’ın mücadelesi, Kürt halkına yönelik AKP katliamları ve HDP ile DBP’li seçilmiş ve siyasilere yönelik siyasi soykırım operasyonlarına ilişkin bildiriler dağıttılar. 

...