GÖRÜNTÜLÜ

Strasbourg’da kadınlardan ‘irademe dokunma’ eylemi

Fransa’nın Strasbourg kentinde bir araya gelen onlarca Kürt kadını Merkez Tren Garı’nda düzenledikleri spontane bir eylemle HDP’ye yönelik operasyonları kınarken, halkın meclisteki iradesine sahip çıkılacağı mesajı verdi.

Zin Kadın Derneği tarafından düzenlenen eylem kapsamında bu akşam saat 19’da tren istasyonu önünde toplanan kadınlar, bir eylem gerçekleştirdi.

Üzerinde HDP ve DBP sembollerinin olduğu ve Fransızca ‘Vekillerimize dokunma’ ile Türkçe ‘İrademe Dokunma’ yazan pankart açan onlarca kadın eylemci, soykırım operasyonlarında tutuklanan HDP’li vekillerin resimlerini taşıdı.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın posterlerinin yanı sıra çok Özgürlük Hareketi’nin bileşenlerinin flamalarını da taşıyan kadınlar, söyledikleri marşlarla soykırım politikalarına karşı direniş mesajı verdiler.

AKP ve Erdoğan diktatörlüğünün Kürtler ve diğer halkların temsil gücü olan HDP’ye operasyonlarına yöenlik bilgilendirme amaçlı konuşmalar yapan kadınlar, daha sonra eylemlerini sloganlar eşliğinde sonlandırdı. 

...