Strasbourg’daki açlık grevini TJK-E üyeleri devraldı

Fransa’nın Strasbourg kentinde Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan ile görüşmenin sağlanması ve Şengal’in statüsünün tanınması talebi ile yapılan açlık grevinin dönüşümlü bölümünü bugün TJK-E üyeleri devraldı.

Basın açıklaması yapan TJK-E üyesi Axîn Gulo, “Önderliğimizden haber alıncaya kadar hayat bize haramdır” dedi.

Fransa’nın Strasbourg kentinde Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan ile görüşmenin yapılması ve Şengal’in statüsünün tanınması amacıyla süresiz dönüşümsüz ve süreli dönüşümlü açlık grevi eylemi 15’incü gününde devam ediyor.

Eylemin dönüşümlü bölümünü bugün Avrupa Kürt Kadın Hareketi (TJK-E) üyeleri devraldı. 7 gün boyunca açlık grevinde olacak TJK-E üyeleri bir basın açıklaması da düzenledi. Basın açıklamasında, konuşan TJK-E’den Axîn Gulo, Axîn Gulo, Öcalan'dan haber alana kadar ayakta olacaklarını ve her kadının açlık grevine sahip çıkması gerektiğini söyledi.

“Biz kadın hareketi olarak, Önder Apo'yu sahiplenme ve Erdoğan ile AKP hükümetinin kınanması temelinde bu eylemi yürütüyoruz. Önderimizden uzun zamandan beri bilgi alamıyoruz. Bu nedenle esas görevimiz Önderliğimizin etrafında ateşten bir çember oluşturmaktır. Eylemimiz 7 gün sürecek. 2 gündür Bakurê Kurdistan'da siyasetçiler süresiz ve dönüşümsüz açlık grevine başladı. Bu bizim için anlamlıdır. Kürdistan'ın her dört parçası da Öcalan'ı sahiplenmelidir. Biz TJK-E olarak sadece bu eylemle değil, her gün ayakta olacağız. Öcalan'dan haber alıncaya kadar yaşam bize haramdır. Her kadın ayakta olmalı ve Strasbourg’daki süresiz açlık grevine sahip çıkmalıdır” diyen Gulo, TJK-E’nin sadece bu eylemle sınırlı kalmayacağını, her gün ayakta olacağını da dile getirdi.

“Önderliğimizden haber alıncaya kadar hayat bize haramdır” diyen Gulo, kadınlara ise şöyle seslendi: “Biz kadınlara ayağa kalkın Strasbourg’daki eyleme destek verin çağrısında bulunuyoruz. Biz bugün Rojava’dan, Kuzey Kürdistan’dan, Doğu Kürdistan ve Güney Kürdistan’da da eylemdeyiz.”

Basın açıklaması “Biji Serok Apo”, “Biji berxwedana Şengalê”, “Biji Rêberê gelê Kurd Ocalan” ve “ Jin Jiyan Azadi” sloganlarıyla sona erdi.

...