Stuttgart, Münih, Hamburg ve Kassel'de 25 Kasım yürüyüşleri

Almanya’nın Stuttgart, Münih, Hamburg ve Kassel kentlerinde 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü yürüyüşleri düzenlendi.

Birçok parti ve sivil toplum örgütünün yer aldığı Frauenbündnis’in çağrısı ile Stuttgart Rotebühlplatz’da 25 Kasım için yüzlerce kadın bir araya geldi.

Sık sık “Jin, Jiyan, Azadi” sloganlarının atıldığı eylemde Zusammen Kämpfen Stuttgart, ADKH, Courage ve YJK-E adına konuşmalar yapıldı.

Konuşmalar ardından yürüyüşe geçen kadınlar sık sık “Kadınlar faşizme savaşa sermaye karşı enternasyonaller savaşıyor”, “Yaşasın enternasyonal kadın dayanışması”, “Tecrit işkencedir, tecrit cinayettir”, “Benim vücudum benim kararım öyleyse sesini artır” sloganları attı.

Yürüyüş esnasında Königstrasse’de SKB, MLPD, Frauen Kollektif ve Yeni Kadın adına birer konuşma da yapıldı. Yürüyüş Marstallstraße’de halaylarla sona erdi.

MÜNİH

Almanya’nın Münih kentinde birçok kadın kurumunun katılımı ile 25 Kasım eylemi yapıldı. Rojava’da katledilen Kürt siyasetçi Hevrin Xelef’in pankartı arkasında bir araya gelen kadınlar yaşamını yitiren kadın devrimcilerin posterlerini taşıdı.

"Jin, Jiyan, Azadi”, “Biji YPJ”, “Kadın, yaşam, özgürlük" sloganlarının atıldığı eylemde Sara Kadın Meclisi adına bir konuşma da yapıldı. Eylem konuşmalardan sonra sona erdi.

HAMBURG

Almanya’nın Hamburg kentinde de 25 Kasım yürüyüşü düzenlendi. İki koldan düzenlenen yürüyüş için kadınlar Altona’da bir araya geldi.

“Jin, jiyan, azadi”, “Kadın cinayetlerine son”, “Kadına yönelik şiddet politiktir” pankartının açıldığı yürüyüşte 9 Ocak 2013’te Paris’te katledilen PKK kurucularından Sakine Cansız, KNK Paris Temsilcisi Fidan Doğan ile Gençlik Hareketi üyesi Leyla Şaylemez, Roza Luxembourg ile Mirabel kardeşlerin fotoğrafları ve YPG bayrakları taşındı.

Yürüyüş yapılan konuşmalar ardından start aldı. Hamburg’un en işlek caddelerinden olan Feldstr’yi iki saatliğine trafiğe kapattı. Türkiyeli devrimci grupların oluşturduğu yürüyüşün ikinci kolu ile Altona’da sona erdi.

KASSEL

Almanya’nın Kassel kentinde de 25 Kasım yürüyüşü düzenlendi. Women Defend Rojava, Frauen Haus, Imigranten, Die linke, YJX ve Kürt genç kadınların organize ettiği yürüyüş saat 16:00'da Am Stern meydanından başladı.

Yürüyüş Kassel büyük şehir belediyesinin önünde düzenlenen miting ile sona erdi.