Sur’da yıkım ve direniş AKP ‘gerçekliğini’ açığa vurdu!

Sur'un Alipaşa Mahallesi'nde süren yıkıma karşı direniş de devam ediyor. Evlerinden çıkmayı kabul etmeyen Hatun Tülay, daha önce oy verdiği AKP'nin gerçek yüzünü Sur'daki kepçe darbelerinden sonra anladığını söylüyor.

Sur'un Alipaşa Mahallesinde, ‘1'inci parsel bölgesi’ olarak geçen alanda halka ait yaşam alanlarında bir yandan yıkım bir yandan da direniş devam ediyor. Bakanlığın talimatı ile yıkım için her yol denenirken yaşam alanlarını terk etmeyen yurttaşların elektrik ve suları aylardır kesilmiş durumda. Daha önce polislerin gözetiminde alana kurulan bariyerleri yurttaşların yıkmasının ardından bu hafta yeniden bariyerlerle kapatılan mahalle adeta yarı açık ceza evi haline getirildi.

'BETON DUVARLARA HAPSOLMAM’

Yıkıma tepki gösteren mahalle sakinlerinden Hatun Tülay, "Benden evimi 3 daire karşılığında vermemi istiyorlar. Benim evim, yaşam alanım. Onların vereceği evlerden çok daha güzel. Kendi evimi, mahallemi bırakıp yapacakları konutlara gideceğimi düşünüyorlarsa yanılıyorlar. Onların yapacakları beton duvarlara hapsedilmektense köyümde bağ bostan içinde yaşarım" şeklinde konuştu.

Zabıta ve polisler tarafından defalarca 'kamulaştırıldı artık çıkmalısın yoksa zorla çıkarırız' tehditleri aldıklarını dile getiren Hatun Tülay, "Kendi evimden çıkıp, onların evlerinde kalacağıma ölürüm daha iyi. Asla ama asla evimden çıkmayacağım, ölümü de göze aldım, gelip çıkabiliyorlarsa çıkarsınlar da göreyim" diye konuştu.

'BU OYUNU KÜRTLER BOZMALI’

Daha önce 2 dönem AKP'ye oy verdiğini de belirten Hatun Tülay, şunları söyledi: "Eskiden AKP'nin söylediği her şeye inanıyordum, bu yüzden oy veriyordum. Sur direnişi esnasında camilerin gençler tarafından yakıldığını söylediklerinde AKP'ye inanmıştım ama bugün Sur'da yas evimizi yıkıp, camiinin suyunun devlet tarafından kesildiğini gördüğümde artık acıda olsa gerçeğin farkına vardım. Bu hükümet abdest alıp namaz kılmak için Sur'da camiye giden insanların suyunu kesti. Tüm Kürtlerin AKP'nin oyunlarına karşı bir arada olması ve bu oyunu bozması gerekiyor."

BİZDEN UZAK DURSUNLAR’

Yaklaşık 45 yıldır Sur'da yaşamını devam ettiren Hasine adındaki yaşlı bir kadın da tepkisini şöyle dile getirdi: "Önce suyumuzu elektriğimizi kestiler şimdi de yas evimize, değerlerimize saldırıyorlar. Verdikleri üç beş kuruşu da istemiyoruz. Bizden, mahallemizden uzak dursunlar. Bu saldırılara karşı tüm Diyarbakır halkını Sur'a çağırıyoruz."