Sydney’de 8 Mart kutlaması 

Sydney’de 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü düzenlenen bir etkinlikle kutlandı. 

Sydney Demokratik Kürt Toplum Merkezi (DKTM) Kadın Komitesi’nin organize ettiği 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’ne Kürt kadınlar, sivil toplum örgütleri ve dostları katıldı.

Kadın devrimciler anısına yapılan saygı duruşuyla başlayan etkinlikte DKTM Eş Başkanı Ronahi Qendil bir konuşma yaptı. Qendil, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü, Efrîn kadınların şahsında bütün kadınlara kutlu olsun. Efrîn’de Erdoğan ve DAİŞ faşizmine karşı destan yazan YPJ’li kadınları selamlıyor ve mücadeleleri önünde saygıyla eğiliyorum” dedi.  

 Tertip komitesi adına konuşan Fadime Doğan ise “Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nü başta YPJ savaşçılarını ve Efrîn şehitleri şahsında tüm devrim şehitlerini saygıyla selamlıyorum.

Ortadoğu ve dünyanın her yerinde kadına yönelik şiddet ve cinayetlerin çok yoğun yaşandığı böylesi bir süreçte Kürt Kadın Hareketi erkek egemenliğine ve faşizme karşı her alanda mücadele veriyor.

Bugün Rojava’da Efrîn’de kadınlar insanlık düşmanı DAİŞ ve Erdoğan’ın çetelerine karşı insanlık mücadelesi veriyor. Kadınlar, Kürt kadınları Ortadoğu’da topluma öncülük ediyor. Bugünlere şehitlerin verdiği mücadele ve kadınların ödediği bedellerle gelindi. Şehitlerimize çok şey borçluyuz” dedi.

Etkinlik yerel sanatçılarında sahne alması ve çekilen halaylarda sonlandırıldı.