TAJÊ: Önder Öcalan’ın özgürlüğü kadınların özgürlüğüdür

Êzidî Kadınlar Özgürlük Hareketi (TAJÊ), "Öcalan’ın özgürlüğü kadınların özgürlüğüdür" diyerek, Düsseldorf yürüyüşüne çağırdı.

Êzidî Kadınlar Özgürlük Hareketi (TAJÊ), Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın sağlığı ile güvenliği ve 4 Kasım'daki Düsseldorf yürüyüşüne ilişkin yazılı bir açıklamaya yaptı.

'ÖCALAN ŞAHSINDA KADINLAR HEDEF ALINIYOR'

Açıklamada şunlar ifade edildi:

"1999 yılından bu yana Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan hukuksuz bir şekilde İmralı Cezaevinde tutulmakta. Rojava’da Önder Öcalan’ın paradigmasının tüm dünyada kendini ispatladığı bir dönemde, Kürt halkı üzerindeki baskılar da artmış bulunmakta.

Buna karşılık Önder Öcalan’ın felsefesinde, kadın özgürlüğü mücadelenin merkezinde olduğundan dolayı, işgalci güçler Kobanê, Şengal, Reqa, Cizîr, Nisêbîn ve birçok şehirde kırıldı. Faşist Türkiye ve DAİŞ gibi ortakları 73. Fermanla birlikte kadınların şahsında Êzidî toplumunu soykırıma uğratmak istedi ama Êzidî kadınları Önder Öcalan’ın felsefesi çerçevesinde bu saldırıları boşa çıkardı.

'DÜSSELDORF MİTİNGİNE DAVET EDİYORUZ'

Biz TAJÊ olarak Êzidî kadınları ve kurumları başta olmak üzere bütün herkesi 4 Kasım'daki Düsseldorf mitingine davet ediyoruz. Biz Êzidî kadınları özgürlüğümüzü Önder Öcalan’dan öğrendik ve özgürlüğümüze el uzatmalarına izin vermeyeceğiz.

Bir an önce CPT, Önder Öcalan’ın ailesi ve avukatları İmralı Cezaevine gitmeli ve durumu hakkında açıklama yapılmalı.

Biz Êzidî kadınları nasıl ki kendi değerlerimiz için bedel vermişsek, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan için de 1 Kasım Dünya Kobanê Günü ruhuyla mücadelemize en üst seviyede devam edeceğiz.

Önder Öcalan’ın özgürlüğü kadınların özgürlüğüdür!”