TAJÊ: Efrîn’e destek olmaya hazırız

Efrîn’e yönelik işgal girişimlerine ilişkin basın açıklaması yapan TAJÊ, saldırıları kınayarak, Efrîn halkına destek olmaya hazır olduklarını belirtti.

Êzidî Kadınları Özgürlük Hareketi (TAJÊ) Efrîn’e yönelik saldırıları ve Şengal Kadın Birlikleri olan YJŞ’nin ‘Cenga Mezin’e (Büyük Savaş) katılmasına yönelik basın açıklaması yaptı.

Özgürlükçü bir Hareket olarak tarihi süreçlerden geçtiklerini belirten ve bu sürecin her zamankinden daha fazla direniş ve mücadeleyi şart koştuğunu belirten TAJÊ açıklamasında şu hususlara dikkat çekti:

“Önder Apo’nun felsefesi ve kadının öncülüğünde tüm halk adım adım özgürlüğe koşuyor.

Gün geçtikçe biz özgürlüğe daha çok yakınlaşıyoruz. Çünkü eğer özgürlük gerçekleşecekse bu Önder Apo’nun felsefesi ışığında, kadınların öncülüğünde adım adım gerçekleşecektir. Bilindiği gibi Rojava Kürdistan’ı devrim sürecini yaşıyor, Rojava halkımız bu tarihi sürece cevap olma adına büyük bedeller ödemiş bir halktır. Her nerede mücadele ve direniş varsa orada özgürlük vardır.’’

 

KÜRDİSTAN’IN DÖRT PARÇASI DESTEK İÇİN HAREKETE GEÇMELİ

Efrîn halkına yönelik saldırıları kınayan TAJÊ, Efrîn halkına destek vermeye hazır olduklarını belirterek, Kürdistan’ın dört parçasına seslenerek destek çağrısı yaptı.

“Biz Êzidî toplumu 3 Ağustos 2014’te büyük bir soykırımla karşılaştık. DAIŞ çeteleri bu soykırımla Êzidî kültürüne son vermeyi amaçladılar. Bu Ferman’da (soykırım) binlerce Êzidî genç kadını çetelerin eline tutsak düştü, bunlardan birçoğu hunharca öldürüldü, birçoğu da çetelerin eline esir düşmesin diye kendilerini kayalardan attılar ve yaşamlarına son verdiler.

Fakat bugün Efrîn’e yönelik kapsamlı saldırılar mevcut, biz bu saldırıları Êzidî soykırımından ayrı bir biçimde ele almıyoruz. Çünkü yıllardır Êzidî halkımız Efrîn’de yaşamını sürdürüyor. Efrîn’e yönelik saldırı yine Türk devleti ve onun desteklediği DAIŞ çeteleri tarafından gerçekleşmektedir.

Bizler TAJÊ olarak, Efrîn halkımıza yönelik saldırıları kınıyoruz ve istenildiği takdirde bizler halkımıza destek vermeye hazır olduğumuzu belirtiyoruz. Direnişlerini, özellikle dün gerçekleşen görkemli yürüyüşü selamlıyoruz ve Tevgera Jinên Azad ên Êzîdî (TAJÊ) olarak bütün Kürdistan parçalarına ve Kürdistan dışındaki halkımıza Efrîn’e destek olma çağırısını yapıyoruz.”

 

YJŞ’NIN ‘CENGA MEZIN’E KATILIMI ÊZÎDÎ KADINLARIN İNTİKAMIDIR

Şengal Kadın Birlikleri’nin (YŞJ) ‘Cenga Mezin’e katılmasını çok önemli olduğunu belirterek, Reqqa’daki özgürlük savaşçılarını selamlayan TAJÊ, açıklamanın devamında şunları ifade etti:

“Biz TAJÊ olarak Reqqa’daki ‘Cenga Mezin’i (Büyük Savaş) kutluyoruz. Tutsak düşmüş Êzidî ve diğer kadınlar adına, onların özgürleştirilmesi için YJŞ’nin Raqqa atılımına katılması önemlidir.

YJŞ’nin Raka’daki ‘Cenga Mezin’e katılması haklı temellere dayanıyor. Çünkü Şengal Fermanı’nda binlerce Êzidî kadını ve kızları DAIŞ çetelerinin eline düşmüş, onlara akla gelmez işkenceler yapılmıştır. Bu intikam ateşiyle yönlerini Reqqa’ya dönüp ‘Cenga Mezin’e katıldılar.

Fakat Reqqa’da sadece Êzidî kadınları değil, diğer toplumlardan da kadınlar esir düşürülmüştür. YJŞ’nin ‘Cenga Mezin’ atılımına katılımı YJŞ’nin enternasyonal ruhunu gösteriyor. YJŞ tüm kadın ve halkların savunma gücüdür. Bundan dolayı YŞJ’nin ‘Cenga Mezin’a katılmış olmasını kutluyoruz. Ve biz biliyoruz ki her nerede kadın özgürlük mücadelesine ihtiyaç duyulursa YŞJ orada olacaktır. Bu çerçevede YJŞ, YPJ, QSD güçlerinin ve şu an Reqqa’da, mevzilerde görkemli bir mücadele yürüten tüm savaşçılar selamlıyoruz ve kutluyoruz.

 

ULUSAL BİRLİK İÇİN EL ELE VERİLMELİ

Açıklamanın sonunda ulusal birliği güçlendirme çağrısı yapan TAJÊ: “Tüm Êzidî, halkımıza kendi topraklarına dönme çağrısı yapıyor ve birliklerini güçlendirmelerini istiyoruz; çünkü her nerede birlik varsa orada başarı kesinleşir. Özelikle bütün barışsever halkımız ulusal birliğin başarıya ulaşması adına el ele vermeli ve hep beraber ulusal toplumların değerlerini savunmalıyız.”