Tarsus'ta kadın tutsaklara cinsel işkence!

Tarsus'taki kadın tutsaklar arkadaşlarının çıplak aramaya maruz bırakılmasını elbiselerini çıkartarak protesto etti. Saldırıya uğrayan kadınlar süngerli odaya konuldu.

Tarsus Kadın Kapalı Cezaevi'nde, kadınlar çıplak aramaya maruz bırakıldı. Mardin E Tipi Kapalı Cezaevi'nden Tarsus Kadın Kapalı Cezaevi'ne sürgün edilen bir kadın tutsak, yine gebe olan ve sancı çeken başka bir kadın tutsak hastaneden getirildikten sonra getirildiği cezaevinde çıplak aramaya uğradı.

PROTESTO ETTİLER, İŞKENCEYE UĞRADILAR

Kadının koğuşuna dönerek uygulamayı anlatması üzerine, diğer tutsak kadınlar da cezaevi yönetimini elbiselerini çıkartarak protesto etti. Bunun üzerine koğuşu basan gardiyanların, C7 koğuşunda kalan 15 kadını darp ettiği ve 17 saat boyunca süngerli odada beklettikleri öğrenildi. Burada bazı kadınların kriz geçirdiği, tansiyon hastalarının fenalaştığı öğrenildi.

Olay Cumartesi yaşanırken, tutsaklar Pazartesi günü ailelerini aradı ve arkadaşlarının halen hücrelerde bekletildiklerini ve tüm haklarının ellerinden alındığını aktardı.

Tutsaklar, hukuki yardım ve duyarlılık çağrısında bulundu.

Tutsak yakınları da İnsan Hakları Derneği (İHD) Amed Şubesi ve Özgürlükçü Hukukçular Platformu'na (ÖHP) başvurdu.