Tarsus'taki kadın tutsaklardan süresiz-dönüşümsüz açlık grevi

Tarsus T Tipi Kadın Cezaevi'ndeki tutsaklar süresiz-dönüşümsüz açlık grevine başladı.

Tarsus T Tipi Kadın Kapalı Cezaevi'nde bulunan tutsaklar, koşullarının düzeltilmesi talebiyle 5 günlük uyarı amaçlı açlık grevinin ardından, koşulların düzeltilmemesi üzerine bu kez süresiz-dönüşümsüz açlık grevine başladı. 12 kadın tutuklu, bugün süresiz dönüşümsüz açlık grevi eylemine başladı.

TALEPLER

Tutsaklarla görüşen Adana Barosu Cezaevi İzleme Komisyonu Başkanı Avukat Tugay Bek, talepleri şöyle aktardı: "Yasal haklarının tanınması, cezaevi mevzuatının uygulanması, cezaevine girişte darp ve işkence uygulayan memurlar hakkında işlem yapılıp cezalandırılması, verilen dilekçe ve mektupların iletilmesi, cezaevi girişinde çıplak arama dayatmasına son verilmesi, tutukluların revir ve hastane taleplerinin yerine getirilmesi, 'tek tip elbise' uygulamasına geçilmemesi."

'İHLALE BİR AN ÖNCE SON VERİLSİN'

Av. Bek, cezaevindeki durumun kaygı verici olduğunu ve bir an önce hak ihlallerinin sona erdirilmesi gerektiğini belirtirken, "Tutuklular yasal haklarının uygulanmasını talep ediyorlar. Onur kırıcı uygulamaların son bulmasını, kendilerinin muhatap alınmasını, can güvenliklerinin ve sağlık haklarının sağlanmasını istiyorlar" dedi.