Taşdemir: Faşizmi örgütlenen kadınlar yenecek!

HDP Milletvekili Dilan Dirayet Taşdemir, "Kadınlara biçilen bu 'kaderi' artık kabul etmeyeceğiz" diyerek, Sakine Cansız'ın mücadeleci kimliğine dikkat çekti.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Van Kadın Meclisi, "Söyleyecek sözümüz, değiştirecek gücümüz var" şiarıyla bölgedeki kadınlar ile bir araya gelerek konferans düzenledi. Eğitim Sen Van Şube binasında düzenlenen konferansa, "Söyleyecek sözümüz, değiştirecek gücümüz var", " Faşizme dur diyoruz" ve " Örgütlenerek özgürlüğe yürüyoruz" pankartları asıldı.

Konferansa HDP Van Milletvekili Bedia Özgökçe Ertan, HDP Ağrı Milletvekili Dilan Dirayet Taşdemir, Bitlis Milletvekili Mizgin Irgat HDP, DBP il ilçe kadın meclisleri, Barış Anneleri Meclisi, Özgürlükçü Hukukçular Platformu (ÖHP), DTK ve İHD temsilcileri ile çok sayıda kadın katıldı.

Dilan Dirayet Taşdemir, olağan kongre öncesi birçok şehirde HDP'nin kadınlar ile bir araya geldiğini, kongrenin kadınların katılımı ile daha güçlü geçeceğini söyledi.

'SAKİNE CANSIZ GİBİ...'

Son iki yıldır halkın zorlu bir süreç yaşadığını kaydeden Taşdemir, Kürdistan illerinde birçok katliamın yaşandığını hatırlattı. Taşdemir, "Bu konferans kadınlar olarak dayanışmamızı ve mücadelemizi büyütecektir. Kürt halkı üzerinde gerçekleşen tasfiye durumu kendini daha fazla sürdürmeyecektir. Çünkü kadınların örgütlü mücadelesi bunu bitirecektir. Kadınlar olarak bize sürekli kaderimize boyun eğmemizi gösterdiler. Ama kadınlara biçilen bu kaderi artık kabul etmeyeceğiz. Sakine Cansız, Kenan Evren döneminde onca işkencelere boyun eğmediyse, kadınlar olarak bizler de bugün yaşanılan faşizme karşı mücadelemizi büyüteceğiz" diye konuştu.

Kürt kadınlarının dünyada örnek alındığını ifade eden Taşdemir, "Kadınlar olarak öncülüğümüz çok önemlidir. Bu erk zihniyet her yerde kendini gösteriyor. 7 Haziran seçimlerinden bu yana iktidar kadınların örgütlülüğünü bitirmeye çalışıyor. Kadın bedenlerini teşhir ederek, sokak ortalarında kadınları katlederek, kadınların istedikleri sistemi bitirmeye çalıştılar. Kadınları hedef alan erkek iktidar bugün de HDP'nin kadın eşbaşkanlarını, milletvekillerini hedef alarak, iradelerini bitirmeye çalışıyorlar" diye belirtti.

Açılış konuşması ardından konferans basına kapalı olarak devam etti.