Taşdemir: Kürdistan'da insanlar kaybolmaz, kaybettirilir!

HDP ve kadın kurumları, üniversite öğrencisi Gülistan Doku'nun 'kaybolmasının' üstünün örtülmeye çalışıldığını belirtti.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Kadın Meclisi, Özgür Kadın Hareketi (TJA) ve Rosa Kadın Derneği, Dersim’de kendisinden haber alınamayan üniversite öğrencisi Gülistan Doku ile Pertek ilçesinde çocuklara yönelik cinsel istismara ilişkin açıklama yaptı.
HDP Dersim İl Örgütü binasındaki toplantıya HDP Kadın Meclisi Sözcüsü Dilan Dirayet Taşdemir, Batman Milletvekili Ayşe Acar Başaran, İl Eşbaşkanı Nurşat Yeşil ile Rosa Kadın Derneği ve TJA üyeleri katıldı.

'ÖRTBAS EDİLMEK İSTENİYOR'

HDP Kadın Meclisi Sözcüsü Dilan Dirayet Taşdemir, "Dersim, bırakın insanları, dağ ve taşların bile kontrol edildiği bir kent. Bu olayın örtbas edilmeye çalışıldığını ve ciddi bir çalışma yürütülmediğinin kanısındayız” diye konuştu.
Taşdemir, özelikle fail niteliğindeki üvey babası polis Zainal Abarakov’un durumuyla ilgili net bir bilginin paylaşılmadığına dikkat çekti.
Taşdemir, “Kürdistan’da insanlar kaybolmaz, kaybettirilir” ifadesini kullandı.
Pertek’teki erkek çocuklara yönelik cinsel istismara değinen Taşdemir, “Özelikle son 10 gündür artan ve açığa çıkan taciz ve tecavüz vakaları, iktidarın yürüttüğü politika ve siyasetten bağımsız değildir" diye belirtti.