TJA: Öcalan Ortadoğu'nun özgürlüğünü sağlayabilir

TJA, 9 Ekim Komplosu'nu kınarken, Öcalan'ın tüm Ortadoğu halklarının özgürlüğünü sağlayabileceğini belirtti. TJA, işgale karşı direniş çağrısında bulundu.

Tevgera Jinên Azad (TJA), Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'a yönelik Uluslararası Komplo'nun yıl dönümü vesilesiyle bugün açıklama yaptı.
Yazılı açıklamada, "Kürt halkına ve Ortadoğu halklarına yönelik geliştirilen savaş ve saldırı politikalarına karşı, alternatif sistem, çözümler ve direniş yöntemleri ile halkların özgürlük ve birlikte yaşam yolunu  açan Sayın Öcalan, bugün Ortadoğu'daki krizin çözümünde aktif rol alan politik bir lider ve çözümün tek adresi olmuştur" denildi.

'KOMPLOYU GÜNCEL TUTMAK İSTİYORLAR'

Açıklamada, egemen güçlerin Öcalan halklar için alternatif olduğu için komployu devreye koyduklarını belirtilerek, şunlar kaydedildi:
"Sayın Öcalan'a yapılan bu komplo tüm Ortadoğu halklarının ve Kürt halkının özgürlüğünü, barışını, birliğini kırmaya yöneliktir. Sayın Öcalan'ın barış teminatlığına karşı savaşta ısrar eden milliyetçi faşist zihniyet, 20 yıldır komployu tecrit uygulamalarıyla güncel kılmaktadır. Komplo 1999'dan günümüze Sayın Öcalan şahsında Kürt halkı başta olmak üzere tüm Ortadoğu halklarına karşı ağırlaştırılarak devam ettirilmektedir. Yine son süreçte TJA aktivisti ve HDP Milletvekili Leyla Güven  öncülüğünde  Türkiye cezaevlerinde ve dışarıda binlerce insan tecride karşı süresiz dönüşümsüz açlık grevine girmiş, çoğu ölüm sınırına yaklaşmış, 8 siyasi tutsak yaşamına son vermiştir. Geliştirilen bu direnişle beraber  2011'den beri uygulanan mutlak tecrit ,aile ve  avukat yasağı kısmi olarak kaldırılsa da, hemen sonrasında çeşitli bahanelerle ağırlaştırılmış tecrit uygulaması, AKP-MHP koalisyonu eliyle devam ettirilmektedir. Bu görüşmelerde  Sayın Öcalan'ın açıklama ve görüşleri ile  7 maddelik deklarasyonu da gösterdi ki, Türkiye ve Ortadoğu'da yaşanan krizler demokratik temelde çözülebilir. Geliştirdiği çözüm deklarasyonu ile Sayın Öcalan'ın çözümün tek adresi olduğu somutlaşmıştır. Halkların DAİŞ'le mücadelesinde ortaya çıkan Rojava devriminde Sayın Öcalan'ın Demokratik Ulus Paradigması çerçevesinde halkların kendi özgürlüklerini inşa edebildiği ve savaşsız çözüm olabildiği somutlaşmıştır. Komplonun yıl döneminde  Suriye ve Rojava'ya yönelik geliştirilmek istenen askeri harekât, komplonun güncelliğini koruduğunu, halkların birlikte yaşam hakkına karşı saldırıların devam ettiğini göstermiştir.

'SAYIN ÖCALAN'IN ÖZGÜRLÜĞÜ HALKLARI DA ÖZGÜRLEŞTİRECEK'

Komplo ile emperyalistlerin inkâr, imha ve asimilasyon politikaları, toplumsal sorunları derinleştirmiş ve çözümsüz bir noktaya taşımıştır. Oysa Sayın Öcalan, geliştirdiği demokratik ulus paradigması ile sadece Türkiye'de değil, tüm Ortadoğu'da çözümün yolunu ve yöntemini net olarak ortaya koymuştur. Bu açıdan Sayın Öcalan’ın özgür yaşam koşullarına kavuşması Ortadoğu halklarının özgürleşmesi açısından elzemdir.  

'HERKESİ İŞGALE KARŞI DİRENİŞE ÇAĞIRIYORUZ'

9 Ekim Komplosu ve uygulanan mutlak tecridin derhal sonlandırılması gerekmektedir. Sömürgeci ve işgalci hiçbir gücün kadınların, Kürt halkının ve Ortadoğu  halkların direnişini engelleyemeyeceği nettir. Kürt kazanımlarına geliştirilen saldırılara karşı Kobanê'de nasıl tek yürek olunduysa, bugün de ulusal refleks ve direniş gösterilmelidir. Bu temelde Kürt halkını  kazanımlarına yapılan saldırılar karşısında  ulusal birlikteliğe ve ortak direnişe davet ediyoruz. Tüm Kürtlere birlik bugün içindir diyor ve  tüm kadınları, demokratları, sol-sosyalist güçleri, feministleri komplocu, imhacı siyasete ve Suriye'de halklarının  kazanımlarına başlatılan savaşa karşı  birlikte  mücadeleyi yükseltmeye davet ediyor, 9 Ekim Komplosu'nu kınıyoruz."