TJA: AİHM kararı siyasi pazarlıklar sonucu verilmiştir

TJA, AİHM'in Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'a dönük kararını kınayarak, bunun savaşı canlı tutmaya ve faşist politikalara yaradığına dikkat çekti.

Özgür Kadın Hareketi (TJA), Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nin (AİHM), İmralı’da Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a dönük tecritle ilgili başvuruyu reddetmesine tepki gösterdi.

Yazılı açıklamada, Türkiye’de devam eden kanlı süreci engellemek için kendi özgürlüğünü asla öncelemeyen, barış ortamının sağlanması için mücadele eden Öcalan’a dönük alınan bu kararın barışa, insan haklarına hizmet etmediği vurgulandı. Açıklamada, kararın, bir halkın inkar ve imhasına dayanan savaşı canlı tutmaya yaradığına dikkat çekildi.

'AKP-MHP'NİN FAŞİST POLİTİKALARINA HİZMET EDİYOR'

Kararın Kürt halkının iradesine yönelik bir saldırı olduğuna dikkat çekilen açıklamada, şunlar da ifade edildi:

“AİHM’in 8 yıl sonra gelen ret kararı, CPT’nin raporlarıyla İmralı’daki tarihin en ağır tecrit koşullarını meşrulaştırması, uluslararası kamuoyunun İmralı’daki insanlık dışı koşullara olan sessizliği Kürt halkının demokratikleşme ve özgürlük mücadelesine karşı AKP-MHP iktidarının faşist politikalarına hizmet etmektedir. Kararın siyasi pazarlıklar sonucu verildiği açıktır. Ancak belirtmek isteriz ki, Kürt halkı ve siyasi iradesine karşı soykırım politikaları üzerinden devletlerin birbirleriyle ilişkilerini düzeltme tahammülümüz kalmamıştır. Milyonların irade olarak kabul ettiği Sayın Öcalan’a yönelik AİHM kararı, dün olduğu gibi bugün de Kürt halkının iradesine yönelik bir saldırıdır. AİHM, hiçbir hukuki, insani ve etik dayanağı olmayan bu siyasi ve skandal kararından bir an önce geri dönmelidir."