TJA: ABD açıklaması Kürt kadınlarına saygısızlıktır

TJA, Öcalan’a ilişkin ABD Konsolosluğunun yaptığı açıklamaya ilişkin, “ABD konsolosluğunun Sayın Öcalan’a ilişkin yaptığı açıklamayı Kürt kadınlarına ve Kürt halkına karşı yapılmış politik bir saygısızlık olarak ele almaktayız” dedi.

Tevgera Jinen Azad, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın posterinin Reqa’yı özgürleştirme açıklamasında açılmasının ardından Türkiye’nin tepkilerine karşın ABD’nin yaptığı açıklamaya tepki gösterdi. TJA yaptığı açıklamada, Öcalan’ın 2 yıldır ağırlaştırılmış tecridine dikkat çekti.

TJA’nın açıklaması şu şekilde:

“Ulus devlet sistemine karşı demokratik konfederalizm paradigmasıyla demokratik çözüm çizgisini temsil eden Sayın Öcalan milyonlarca Kürt halkının ve demokratik mücadele güçlerinin politik iradesini temsil etmektedir. Sayın Öcalan paradigmasının Rojava devriminde oynadığı rol dünya kamuoyunca net bilinmektedir. Mutlak tecride karşı başta Avrupa ve Kürdistan olmak üzere halkımızın ayakta olduğu, can güvenliğiyle ilgili bilgi alma hakkını talep ettiği bir süreç içerisindeyiz.

ABD konsolosluğunun Sayın Öcalan’a ilişkin yaptığı açıklamayı Kürt kadınlarına ve Kürt halkına karşı yapılmış politik bir saygısızlık olarak ele almaktayız. Önderler saygınlığını halk direnişçiliğinden, demokrasi mücadelesi ve sosyal devrimlerden alır ve tarih nezdinde özel bir yer alırlar. Kapitalist hegemonik sistemin insanlığın en ufak zerresine dahi onur hakkı tanımadığı bu dünyada elbet saygınlık mertebesini insanlık pay eder. Ancak belirtmek isteriz ki Kürt halkı ve siyasi iradesi üzerinden devletlerin ilişkilerini düzeltme politikasına tahammülümüz kalmamıştır. Bu temelde konsolosluğun açıklamasını kınıyor ve Kürt halkına bu açıklamaya ilişkin düzeltme borcunun olduğunu belirtiyoruz."