TJA: Açlık grevi direnişini sahiplenelim!

TJA, cezaevlerindeki açlık grevi direnişini sahiplenme çağrısında bulundu.

Tevgera Jinên Azad (TJA) tutsakların açlık grevi direnişlerine ilişkin bugün yazılı açıklama yaptı.

Açıklamada, "Kürt Halk Önderi Sayın Abdullah Öcalan’a dönük uygulanan tecridin sonlandırılması ve özgürlüğü, Kürdistan kentlerinde uygulanan soykırım politikaları, OHAL’le daha da ağırlaşan cezaevi şartları ve hak ihlalleri için siyasi tutsakların başlattığı süresiz-dönüşümsüz açlık grevi 19 farklı cezaevinde 37’si kadın olmak üzere toplam 173 tutsakla devam ediyor. Süresiz açlık grevi 53. gününde ölüm sınırına gelmiş bulunmaktadır" denildi.

'DİRENİŞ ETRAFINDA KENETLENEREK KAZANACAĞIZ!'

Zindanlardaki açlık grevleri eyleminin, AKP hükümetinin Kürdistan'da yürüttüğü kirli savaş politikasının bir sonucu olduğuna dikkat çekilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"İktidarı boyunca cezaevlerini doldurma politikası yürüten AKP,  gözaltı ve tutuklamalarla teslim almaya çalışmaktadır. İktidar, OHAL’i de bahane ederek cezaevlerinde insan haklarını ayaklar altına almakta, onur kırıcı uygulamalarla geliştirilen direniş iradesini kırmaya, yıldırmaya çalışmaktadır. Türkiye cezaevleri esir kamplarından farksız olup, hak ihlalleriyle sürekli gündem olmaktadır. halkların ve kadınların geliştirmek istediği kadın özgürlüğüne dayalı demokratik ekolojik alternatif sistem mücadelesini ezme politikasını zindanlardan başlatarak tüm toplumda hakim kılmaya çalışmaktadır.

AKP iktidarı, tüm bu teslim alma politikalarına, hak ihlallerine ve uyguladığı ağırlaştırılmış tecritin tüm Türkiye’de tecrit sistemine dönüştürme politikalarına karşı, başta zindanlarda direnen yoldaşlarımız olmak üzere Kürt halkının her alanda yürüttüğü mücadeleyle karşı karşıya kalmıştır. Biz kadınlar egemen erkek sistemin ve temsilcisi olan AKP’nin politikalarına karşı nasıl mücadele ettiysek bu günde direnerek zindanların direnişi etrafında kenetlenerek mutlaka kazanacağız.

Olağanüstü koşullarda çıplak iradeleriyle görkemli bir mücadele yürüten kadın arkadaşlarımız başta olmak üzere siyasi tutsakların talepleri bizlerin de talepleridir. Bu taleplere kulak verilmeli ve biran önce talepler yerine getirilmelidir.

Başta TJA bileşenleri ve kadınlar olmak üzere tüm duyarlı kamuoyuna, insan hakları örgütlerine, barolara, STK ve tüm kurum ve kuruluşlarına, zindanlardaki direnişe sahip çıkmaya bulundukları her yerde bu talepleri haykırmaya ve sahiplenmeye çağırıyoruz."