TJA: Cinsel saldırıyı yapan polis görevden alınmalı

Özgür Kadınlar Hareketi (Tevgera Jinên Azad-TJA), Ankara’da bir kadın öğrenciye cinsel saldırıda bulunan polisin derhal görevden alınmasını istedi.

TJA yaptığı yazılı açıklamada, “Tutuklu ve Hükümlü Aileleri ile Dayanışma Derneği üyeleri (TAYAD) dün Ankara Sakarya Caddesi'nde gerçekleştirdiği eylem sırasında ailelere destek veren bir kadın öğrenci, polis tarafından cinsel saldırıya uğradı” diye hatırlattı.

Açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

“Erkek egemen iktidar bize yaşam hakkı tanımazken kadın katliamları, taciz ve tecavüzü sonlandırmak bir yana dursun yaygınlaşmasını ve sistematikleşmesini sağlamaktadır. Devletin yükselen kadın direnişine yönelttiği bu öfkesini Türkiye’de ve Kürdistan’da yürüttüğü savaştan tanıyoruz. AKP- MHP ittifakçıları son bir yılda katledilen 440 kadının, cinsel istismara uğrayan yüzlerce çocuğun, cinsel şiddete maruz kalan 317 kadının tek sorumlusudur. Kadına yönelik şiddeti engellemeye dönük yasalar çıkarma yerine şiddeti ve tacizi uygulayanları daha da teşvik eden, koruyan ve kollayan yasalar çıkarması; dün yaşanan cinsel saldırının sonucudur.

Unutulmamalıdır ki; erkek egemen zihniyetin kadına yönelik taciz, tecavüz, katliam ve bedenlerin teşhir edilmesine yönelik yaptığı hiçbir saldırı, kadın mücadelesini, direnişini ve örgütlemesi geriletemeyecektir.

Üniversite öğrencisi bir genç kadına yönelik yapılan cinsel saldırıya karşı tüm duyarlı kamuoyunu bu duruma sessiz kalmamaya, bu zihniyeti ve uygulayıcılarını TEŞHİR etmeye çağırıyoruz. Ayrıca bu cinsel saldırıyı yapan polis derhal görevden alınmalıdır.”