TJA'dan çağrı: Direniş nöbetine katılalım; ses çıkaralım!

TJA, "HDP parlamento grubunun direniş nöbeti eylemine katılmaya, desteklemeye, akşam gürültü eylemini büyütmeye davet ediyoruz" çağrısında bulundu.

Tevgera Jinên Azad (TJA), bugün yazılı açıklama yaparak, HDP'nin Amed'de başlattığı Vicdan ve Adalet Nöbeti’ne destek verdi.

Açıklamada şunlar ifade edildi:

"Son iki yıllık savaş siyaseti ile Kürt kentlerini yıkan, binlerce insanın ölümüne neden olan, on binlerce demokratik muhalefet üyesini tutuklayan, kayyumlar ile Kürt iradesini gasp eden, milletvekillerini rehin alan AKP hükûmeti, ülkeyi adeta karanlık bir zindana çevirmiştir. Kürt sorununu imha ve inkâr siyaseti ile çözüme kavuşturma gibi bir akıl dışı karar ile bu süreci başlatan hükûmet, İmralı tecrit sistemini mutlaklaştırarak süreci şekillendirmiştir. Türkiye’nin tamamı bir İmralı rejimi ile yönetilmektedir. Kürt sorunu inkâr ve imha ile yönetilmek istendiği ve Kürt Halk Önderi Sayın Abdullah Öcalan özgür olmadığı sürece Türkiye’ demokrasisi, yaşamı ve politik sistemi faşizmin karanlığından kurtulamayacaktır. Darbe mekaniği, sivil darbe ve tüm demokrasi güçlerinin saldırı altına almasının nedeni olan bu gerçekliktir.

'BU DİRENİŞ MUTLAKA KAZANACAK'

Siyasetin hakikat mücadelesini bu temelde yürüten HDP, AKP hükûmeti darbesinin ilk hedeflerinden biri olmaktadır. Eş başkanları, parlamenterleri ve binlerce üyesi tutuklanan HDP faşizme karşı demokratik direnişin ve tavrın gerçek adresidir. Faşizmin OHAL uygulamasını Kürt halkına ve onun demokratik siyaset güçlerine karşı ilan ettiğini ve uyguladığını HDP’nin Diyarbakır’da başlattığı nöbet eylemi bir daha açığa çıkarmıştır. Çünkü faşizm gerçeklerden korkar. Bu temelde vicdan ve adalet nöbet eylemini selamlıyor ve bu direnişin mutlaka ama mutlaka başaracağına inanıyoruz."

TJA, "Kadın hareketi olarak bu eylemi eylemimiz bu duruşu duruşumuz bildiğimizi ve tüm gücümüzle destekleyeceğimizi belirtmek isteriz" diyerek, şu mesajları da verdi: "Bu temelde başta Amed kadınları ve tüm halkımız olmak üzere herkesi HDP parlamento grubunun direniş nöbeti eylemine katılmaya, desteklemeye, akşam gürültü eylemini büyütmeye davet ediyoruz. Çok iyi bilmekteyiz ki, tarih gerçeği görür ve yalnızca onu seçer. Ve tarihin haklı çıkanları olarak gelecek bizimdir, diyoruz."