TJA'dan Türk devletine karşı 'güçlü tepki' çağrısı

Türk devletinin Rojava ve Şengal'i hedefleyen saldırılarına sert tepki gösteren TJA, "KDP bir an önce bu uğursuz ittifaktan vazgeçmelidir. Kürt güçlerinin bu saldırıya karşı çıkarak ulusal kongre etrafında bir araya gelme günüdür" dedi.

Tevgera Jinên Azad (TJA), Türk devletinin Rojava ve Şengal'e yönelik saldırılarına ilişkin bugün yazılı açıklama yaptı.

Söz konusu saldırıların, Rojava ve Şengal’de DAİŞ’e karşı kazanılan zafere ve Kürtlerin özgürlük mücadelesine yönelik olduğuna dikkat çekilen açıklamada, "Türk devletinin Rojava ve Şengal’i hedef alması tesadüfi değildir. Şengal’de kadınlar ve Êzidî halkı DAİŞ ve gericiliğe karşı kendi demokratik sistemini kurarak direnişin sembolü olmuştur. Tarih boyunca katliamlara uğrayan Êzidî halkına tekrar katliam dayatarak Êzidî halkının ortaya çıkardığı demokratik iradeyi hedef almıştır" denildi.

'ÇETELERLE KURULAN İTTİFAKIN İLANI'

Açıklamanın devamında şunlar ifade edildi:

"Referandumda sandıklara yaptıkları darbe ile tek adam rejimini tesis etmeye çalışan Erdoğan ve AKP-MHP ittifakı; 'Türk tipi' başkanlık rejiminin bütün Ortadoğu halkları için kan ve savaş olduğunu dün akşam gerçekleştirdiği hava saldırısıyla bir kez daha ispat etmiş oldu.

AKP-MHP faşist ittifakının dün gece gerçekleştirdiği bu hava saldırısı, Ortadoğu da halkların sistemi olan demokratik, ekolojik ve kadın özgürlükçü toplum inşasına karşı düşmanlığının göstergesidir. Bu saldırılarının en temel hedefi YPG öncülüğünde DAİŞ’e vurulacak son darbe olarak nitelenen Rakka Operasyonu'na karşı çetelerle kurulan ittifakın ilanıdır.

Kürt düşmanlığı üzerine geliştirilen bu hava saldırıları DAİŞ, AKP, MHP ve diğer bütün işbirlikçi gericiliğin Ortadoğu’da aslında çok zayıf olduğunu, demokratik özerklik sistemini hayata geçiren halklardan ne kadar korktuklarını göstermektedir.

'KÜRTLER BİRLEŞMELİ, ÖCALAN'IN PROJESİNE SAHİP ÇIKMALI'

Kürt Halk Önderi Sayın Abdullah Öcalan’ın geliştirdiği demokratik özerklik projesine en fazla ihtiyaç duyulan bir dönemdeyiz. Bugün; bütün Kürt güçlerinin bu saldırıya karşı çıkarak ulusal kongre etrafında bir araya gelme günüdür. Bugüne kadar büyük bedeller ödeyerek elde edilen Kürtlerin tüm kazanımlarının yükseltilerek güçlendirilmesinin en önemli dayanağı Kürtlerin ulusal birlik etrafında bir araya gelmesidir."

'KDP BU UĞURSUZ İTTİFAKTAN VAZGEÇSİN'

TJA, "KDP’nin AKP devletiyle kurduğu bu uğursuz ittifak Güney halkı olmak üzere tüm Kürtlere ağır bedeller ödetmektedir. KDP bir an önce bu uğursuz ittifaktan vazgeçmelidir" diyerek, kadınlara ve halklara da şöyle seslendi: "Başta kadınlar olmak üzere çağrımızdır; tüm Kürt halkı, demokratik güçler, aydınlar ve sivil toplum örgütleri bu saldırıları kabul etmemeli ve en güçlü şekilde tepki göstermelidir."