TJA: Kadınlar özgürlük için direnişte, grevde!

TJA, kadınların tecride karşı açlık grevlerini selamlayarak, 'Kadınlar özgürlük için direnişte, kadınlar grevde' şiarıyla düzenlenecek eylemlere çağırdı.

TJA, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü'ne ilişkin bugün yazılı bir açıklama yaptı.

Açıklamanın başında, "Direnişlerini miras aldığımız, kadın mücadele tarihinin öncülerinden Claralar'ın, Rosalar'ın, Saralar'ın, Sêvêler'in, Nudemler'in ve daha nice kadın yoldaşların ardılları olarak bu yıl 'Kadınlar özgürlük için direnişte, kadınlar grevde’ şiarıyla 8 Mart'ı karşılıyoruz" denildi.

Açıklamada, Rojava'da kadın öncülüğünde gelişen devrime dikkat çekilerek, AKP-MHP faşizmine de değinildi. "Tüm faşist ve tekçi politikalar karşısında; erkek egemen sistemin cinsiyetçi, tahakkümcü ve gaspçı zihniyetine karşı; kadın öz gücüne ve özgür iradesine dayanan örgütlü gücümüzle direnmeye devam ediyoruz" mesajının verildiği açıklamada, açlık grevi direnişlerine de şöyle dikkat çekildi:

'KADINLAR AÇLIK GREVLERİYLE MÜCADELEYİ BÜYÜTÜYOR'

"Kürt Halk Önderi Sayın Abdullah Öcalan’a uygulanan mutlak tecrit, aynı zamanda tüm toplumu tecrit altına alarak ülkeyi karanlığa sürüklemiştir.  Bu karanlıkta ısrar eden faşist AKP-MHP ittifakının tutumuna karşı tutuklu siyasetçi, milletvekili ve kadın mücadelesi öncülerinden Leyla Güven mutlak tecridin kaldırılması için süresiz-dönüşümsüz açlık grevine başlamıştır. Yüzlerce kadın ve siyasi tutsak açlık grevlerine katılarak mücadeleyi büyütmüştür.

Bugün Leyla Güven açlık grevinin 113. gününde, Sebahat Tuncel ve Selma Irmak 46. gününde; Gazeteci Kibriye Evren 75. günündedir. Cezaevlerinde rehin tutulan, yıllarca kadın özgürlük mücadelesi yürüten 52 kadın tutsak, siyasetçi ve aktivist bedenlerini açlığa yatırarak toplumsal özgürlük için yaşamda ısrar etmektedir. Kadın öncülüğünde bir kez daha toplumu kuşatan korku ve esaret sarmalı yıkılmaktadır."

KADINLARA EYLEM-ETKİNLİK ÇAĞRILARI

TJA, açıklamasının sonunda şu çağrıları yaptı:

"Tüm kadınları; özgürlük zılgıtlarıyla ve renkleriyle faşizme karşı bu yıl 8 Mart’ta düzenlenecek olan Amed, Wan, Batman mitinglerinde mücadeleyi yükseltmeye;

Kadın kazanımlarımızı yok etmek isteyen gaspçı kayyumlara karşı ise 7 Mart’ta Van’da ‘’Kadın Kayyum Raporu’nun açıklanmasına;

Birçok ilde düzenleyeceğimiz, zindanlarda tutsak edilen kadın arkadaşlara kart gönderme etkinliğine;

Aynı zamanda düzenleyeceğimiz şölenlerde, meşaleli yürüyüşlerde, panellerde; müzik dinletileri, resim sergileri, film gösterimleri ve fotoğraf sergilerinde buluşmaya çağırıyoruz."