TJA kuruluşunu deklare etti

Amed'deki Kadın Buluşmasında bir araya gelen Kürt kadınları bundan sonra Tevgera Jinên Azad adıyla yoluna devam etmeyi kararlaştırdı.

DBP Diyarbakır İl Örgütü’nde bir çok yerden kadınların katılımıyla başlayan "Kadın Buluşması" devam ediyor. Kadınların halayları ve zılgıtlarının ardından kadın mücadelesini anlatan sinevizyon gösterimi yapıldı. Sinevizyonun ardından basına kapalı devam eden bölümde kadınlar, KJA'nın kapatılmasına ilişkin görüşlerini sunarak, siyasal süreç değerlendirmesinde bulundu. Aynı zamanda yeni yapılanmalar ve yol takvimi için öneriler de yapılırken, Cizre'de yaşamını yitiren Mehmet Yavuzel'in annesi Hanım Yavuzel konuştu. Yavuzel konuşmasında direnişe ve kurumların kapatılmasına dikkat çekerek, yılgınlığa kapılmama çağrısı yaptı.

'ONLAR SONLARINI YAŞIYOR'

Gerekirse gece gündüz sokaklarda, evlerde örgütlenme sağlanması gerektiğini ifade eden Yavuzel, "Mücadeleyi büyütecek olan biz anneler ve kadınlarız. Şehitlerimizin takipçisi olmalı ve onların direnişini devralmalıyız. Gün susma, sindirilme günü değildir. Kurumlarımız kapatılmış olabilir ama bizler her evi kapatılan bir kurum yapmalıyız. Barışı ve devrimi getirecek olan kadınlardır ve toplumu ayaklandıracak olan da bizleriz. Ben sadece Mehmet'in değil tüm şehitlerin ve direnenlerin annesiyim. Tüm şehitlerin ve direnenlerin anneleri de alana çıksın. Biz kazanacağız, onlar kaybedecek. Yıllardır biz kazanıyoruz ve yine biz kazanacağız. Onlar sonlarını yaşıyorlar. Yolun sonu aydınlıktır ve Kürt halkı aydınlığa doğru yürümüyor, koşuyor" diye konuştu. 

'DİRENECEĞİZ VE KAZANACAĞIZ'

Konuşmasına kadınları selamlayarak başlayan İmralı Heyeti Üyesi Ceylan Bağrıyanık da şunları aktardı: "Ruhumuz olarak tanımladığımız ve Önderliğimizin perspektifi ile oluşturduğumuz KJA'nın kapatılması bizim için üzücüdür fakat bizi yıldıramaz. Ruhumuzu asla hapsedemez ve kilitleyemezler. Kapılar mühürlenir ama düşünceler asla mühürlenemez. Tüm baskılara rağmen KJA'dan vazgeçmedik. Yeni kanallar mı oluşturacağız yoksa kanallarımızı tıkatanların bize sunduğu kanalları mı kullanacağız bugün bunu kararlaştıracağız. Direnişimizin açığa çıkardığı kazanımlar var. Kadınlara boyun eğdirmek istiyorlar ama bize asla boyun eğdiremeyecekler. Direneceğiz ve kazanacağız. Bizim düşünmemiz gereken tek şey bu direnişi daha fazla nasıl büyüteceğimizdir. AKP ve MHP ruh ikizi olarak devam ediyorlar, CHP'de ruh ikizlerinin destekçisi olmuştur. Özellikle CHP'li kadınlara seslenmek istiyorum. Bu mücadele sürecinde mutlaka yer almalılardır. Faşist sisteme karşı güçlü kadın duruşunu sergilemeliler."

DBP Kadın Meclisi adına son konuşmayı yapan Fatma Gül ise, Fatmaların, Sevelerin ve Saraların direnişinden geri adım atmayacaklarını söyledi.

YENİ YAPI TJA

"Kadın Buluşması" öneriler ile devam ederken, Kürt kadınlarının bir araya geleceği çatı örgüt için öneriler yapıldı. Yapılan öneriler sonucunda Tevgera Jinên Azad oylamaya sunuldu. Oylama sonucunda TJA kabul edilerek kuruluşu ilan edildi. 

Buluşma sonucunda kadınlar halaylar çekerek kutlarken, daha sonra sonuç bildirgesinin açıklanacağı belirtildi.