TJA: Samsun’daki saldırı politiktir, halkımız güvenliğini almalı

Samsun’da Kürt tarım işçilere yapılan ırkçı saldırıda katledilen Perihan Akın’a ilişkin yazılı açıklamaya yayınlayan TJA, katliamın politik olduğunu ve halkı saldırılara karşı güvenliğini alması noktasında çağrıda bulundu.

Tevgera Jinên Azad (TJA), Urfa’nın Viranşehir ilçesinden tarım işçiliği yapmak için Samsun’un Terme ilçesine giden Kürt işçilerin kaldığı çadıra silahlı saldırı düzenlenmesi sonucu katledilen Perihan Akın için yazılı açıklama yayınladı. TJA açıklamasında gerçekleşen saldırının tesadüf olmadığını belirterek, Hakkâri ve Lice’de sivillerin SİHA’lar ile taranıp katledilmesi hatırlatıldı.

TJA, açıklamasının devamında şunları kaydetti:

“Artık tahammülümüz kalmadı; Kürt halkının ve Kürt kadınlarının katliamlar ile ölümünün sıradanlaştırılması, hayatlarının değersizleştirilmesi bir politik amaç halinde uygulanmaktadır. Tüm kadın örgüt ve çevrelerini bu uygulamalar karşısında duyarlılığa davet ediyor ve olayın takipçisi olacağımızı belirtmek istiyoruz. Halkımızı ve Kürt kadınlarını bu saldırılara karşı güvenliğini alma ve mücadeleyi yükseltme çağrısında bulunuyoruz.”