TJA: Tüm kadınları Amara'ya davet ediyoruz

TJA, tüm kadınları Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın doğum günü olan 4 Nisan'da Amara'ya davet etti. TJA, tecridin ölüm getirdiğini vurgularken, Öcalan ile görüşülmesini istedi.

Tevgera Jinên Azad (TJA), Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın doğum günü kapsamında basın açıklaması düzenlendi. HDP Amed İl Örgütü binasındaki eyleme Amed Milletvekili Sibel Yiğitalp ile TJA aktivistleri katıldı. Eylemde konuşan Yiğitalp, Kürt sorununun çözümsüzlüğü konusunda yoğun bir baskıyla karşı karşıya olduklarını söyledi.

'TECRİT ÖLÜM GETİRDİ'

Kürt sorununun "güvenlik politikası" adı altında bir çözmeye çalışan bir zihniyetle karşı karşıya olduklarını kaydeden Yiğitalp, bu nedenle yaşanan ölümlere işaret etti. 2011 yılında Öcalan üzerinde uygulanan ağırlaştırılmış tecridin kısmen kaldırılmasıyla birlikte iki buçuk yıl boyunca ölümlerin yaşanmadığını hatırlatan Yiğitalp, "O süre zarfında karşımızda olan AKP hükûmeti tekçilik ve ulusçuluğun kaybolacağını görünce, ülkeyi yoğun bir savaş ve çatışmaya sürükledi. Bu ülkeyi savaşa sürükleyince Sayın Öcalan üzerindeki tecrit de ağırlaştırıldı. Bu ağırlaştırılmış tecrit nedeniyle ülkede daha çok can kaybı yaşanmasına yol açtı" diye konuştu.

Kimi basın yayın kuruluşlarında Öcalan'ın televizyon ve radyosunun alındığına dair haberlere değinen Yiğitalp, Öcalan ile hiçbir şekilde temas iletişim kurulamadığını belirtti. Ailesi ve avukatlarının da Öcalan ile görüştürülmediğini söyleyen Yiğitalp, şöyle devam etti: "CPT'nin iki yıl önce yapmış olduğu incelemenin raporu yeni açıklandı. Güncelliğini yitirmiş kafa karıştıran bir süreçle karşı karşıyayız. Şiddetin artması savaşın büyümesinin önüne geçilebilmesinin yegane çözümü Sayın Abdullah Öcalan'ın üzerinden tecridin kaldırılmasından geçiyor. Kendisini daha önce olduğu gibi bu işin muhataplığı üzerinden aşılması mümkündür."

'BİR AN ÖNCE ÖCALAN İLE GÖRÜŞÜLMELİ'

Kadınlar olarak tecridin bir an önce kaldırılmasını istediklerini dile getiren Yiğitalp, savaşın devam etmesi ve ölümlerin artmasının hiçbir şeyi çözmeyeceğini kaydetti. Yiğitalp, "O masaya öyle ya da böyle gidilecektir. O masaya arkanızda yüz bin insanın ölümüyle mi gidersiniz ya da arkanızda milyonlarca insanın ölümüyle mi gidersiniz bu sizin tercihinizdir. Bizler ölümlerin artmaması için bir an önce Sayın Öcalan ile görüşülmesini istiyoruz" dedi.

Sibel Yiğitalp son olarak, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın doğum gününü olan 4 Nisan'da tüm kadınları Amara'ya davet etti.