TJA: Türkan Yüksel yoldaşın direnişini büyütelim!

TJA, yaşamını yitiren YJA Star'lı Türkan Yüksel'i anarak, "Şehit Türkan yoldaşın mücadelesine en anlamlı biçimde katılmaya, anlamaya ve direnişini büyütme temelinde karşılamaya davet ediyoruz." dedi.

Tevgera Jinên Azad (TJA), Kato Jirka operasyonunda 22-28 Nisan günleri arasında yaşamını yitiren YJA-Star'lı Nudem Maraş (Türkan Yüksel) için bugün yazılı mesaj yayımladı.

Mesajda şu ifadelere yer verildi:

"Tarih ile bağını özel kılanlar okyanusların sıradanlığına kapılmaz, asıl mühim olanın kendi yatağını oluşturan nehir gibi olmak gerektiğini bize öğretirler. Kendi yolunu kendisinin belirlemenin ne olduğunu ve içinde yaşamakta olduğumuz bu büyük özgürlük destanında kendi hikâyesini de oluşturmanın kıymetini anlatırlar bize. Türkan Yüksel yoldaşımız kadın hareketi içinde kendi olmak ve hep var oluşunu gerçekleştirmek gibi bir duruşu, bir hayatı bize bıraktı. Bugün büyük bir acı içinde özgürlük dağlarında yaşamını yitirdiğini öğrenmiş bulunmaktayız. 1997 yılından 2011 yılına kadar DEHAP kadın kolları çalışmasında ve DÖKH çalışmalarında öncülük düzeyinde yer aldı ve kadın mücadelesinde muazzam emek, direniş, umut, coşku, iddia ve yaratı gerçekleştirdi. O hayata gülüş ve düşünce sunmuş, kadın örgütlülüğü, direnişi ve yaşamını asla bir an olsun Ah etmeden yürütmüş can yoldaşımızdı. Bir yol ve bir yöntemin yeterli gelmediğini anladığında yeni bir yol ve yeni bir yaşam için seçimini özgürlük dağlarından yana yapmış ve bizlere değerli mirasını emanet etmiştir.

'KADIN DİRENİŞİ KAZANACAK, AYDINLATACAK'

Kürt Kadın Hareketi olarak Türkan Yüksel yoldaşımıza söz veriyoruz ki, bu mücadele bu kadın direnişi mutlaka ama mutlaka özgürlüğü kazanacaktır. Her an yaşayan gerçeklerimiz olarak bize yol gösterecek ve üzerine yürüdüğümüz karanlığı aydınlatacaktır.

Bu temelde tüm kadın yoldaşlarımızı Şehit Türkan Yoldaşın mücadelesine en anlamlı biçimde katılmaya, anlamaya ve direnişini büyütme temelinde karşılamaya davet ediyoruz."