TJA: Tuğluk'a verilen ceza hepimize!

TJA, Aysel Tuğluk'un hapis cezasının onanmasıyla eşbaşkanlık sisteminin ve kadınların hedef alındığına dikkat çekti.

Tevgera Jinên Azad (TJA), Kürt Siyasetçi Aysel Tuğluk'a verilen 10 yıllık hapis cezasının onanması üzerine bugün yazılı açıklama yaptı.

'EŞBAŞKANLIĞIN İLK TEMSİLCİSİ OLDU'

TJA'nın açıklamasında şunlar kaydedildi:
"Kayyum, tutuklama ve cezalarla eşbaşkanlığın hedef alınması iktidarın kadın düşmanı politikalarının pratiği olmuştur. Kadını eve hapsetme, karar süreçlerinde olmasını engelleme, eşit temsiliyeti ortadan kaldırma ve yaşamsal tüm kazanımlarına saldırıları derinleştiren AKP-MHP iktidarı ve iktidarın erkek yargısı, siyasetçi ve kadın hakları aktivisti Aysel Tuğluk'a 'örgüt üyesi olmak 'iddiasıyla verilen 10 yıl  hapis cezasını onadı. Aysel Tuğluk'un, kadınların Türkiye'de yönetim mekanizmalarının eşit temsiliyet noktasında tarihi adımı olan eşbaşkanlığın ilk temsilcisi olması itibarıyla, alınan karar Aysel Tuğluk sahsında büyük emek ve bedellerle ortaya çıkarılan, yasallaştırılan kazanımımız olan eşbaşkanlık sistemine karşı geliştirilen saldırıdır. Alınan siyasi karar tüm kadınlara uygulanan cinsiyetçi ve iradesiz bırakma politikalarının somutudur.
İlk eşbaşkanımız Aysel Tuğluk'a verilen cezayı kınıyoruz. Tek erkek sistemine karşı mücadelemizi yükselteceğiz.
Yargılanması  gerekenler kadınlar değil şiddet uygulayan, taciz eden, tecavüz eden, yaşamın her alanında soykırım uygulayanlardır."