TJA Üveyş Öcalan’ı andı

TJA, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın annesi Üveyş Öcalan’ı yaşamını yitirişinin 24. yıldönümünde anarak, “Yaşamını yitirmiş olan tüm analarımızı saygıyla ve minnetle anıyoruz” dedi.

Tevgera Jinên Azad (TJA) Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın annesi Üveyş Öcalan’ın yaşamını yitirişinin 24. yıldönümüne ilişkin yazılı bir açıklama yayınladı.  

Üveyş Öcalan’ın Abdullah Öcalan’ın kadın kurtuluş ideolojisini yaratmasında ilham kaynağı olduğu, haksızlık karşısında duran ve mücadele eden duruşunu tüm kadınlara miras bıraktığı vurgulanan açıklamada “Yaşamını yitirmiş olan tüm analarımızı saygıyla ve minnetle anıyoruz” denildi.

Açıklama da şunlar belirtildi:  

“Kadın özgürlük hareketi olarak Üveyş ananın bizlere bıraktığı mirasa mücadelemizle layık olmaya devam edeceğimizi vurguluyoruz. 40 yılı aşkındır Kürdistan’da yaşanan savaşın en ağır bedelini evlatlarıyla birlikte omuz omuza direnen analarımız öderken; onların tek gayesi ise Kürdistan’da yaşanan katliamların ve dökülen gözyaşlarının son bulması olmuştur. Analarımız köyde, kentte, mahallede, sokakta, zindanda ve direnişin olduğu her yerde Kürt halkının onurlu duruşu ve direnişinin sembolü olmuşlardır. Taybet ananın Silopi sokaklarında günlerce cenazesini bekleten AKP hükümeti, bugün de 78 yaşındaki Sisê anayı gözaltına almıştır. Başta Cumartesi Anaları, Barış Anaları, Roboskili analarımız olmak üzere tüm analarımızın yürüttüğü onurlu mücadeleden korkan erkek egemen devlet anlayışı gözaltı, tutuklama, fiziki ve cinsel saldırı ile analarımızı yıldırmaya çalışmaktadır.

Kürt analarına yapılan her saldırı tüm kadınlara ve halkımıza yapılmış anlamına da gelmektedir. Şu iyi bilinmelidir ki, analarımız şahsında tüm kadınlara yapılan her türlü saldırı karşısında mücadelemizle ve kadın özgürlüğüne inancımızla duracağımızı bir kez daha belirtiyoruz. Üveyş anaya sözümüz olsun ki; başta Sayın Öcalan olmak üzere tutsak bulunan tüm yoldaşlarımız özgürleşinceye kadar mücadelemiz devam edecektir.”