TJA: Xelef’in katledilmesi savaş suçudur

Özgür Kadınlar Hareketi (Tevgera Jinên Azad-TJA), Türk devletinin desteğindeki çete grupları tarafından katledilen Suriye Gelecek Partisi Genel Sekreteri Hevrîn Xelef’i andı.

Yazılı bir açıklama yapan TJA, Xelef’in “Türkiye’nin desteklediği gruplar tarafından dün (Cumartesi) Qamişlo’daki uluslararası yol üzerinde suikast sonucu katledildiğini” belirtti.

Açıklamada, “Demografik yapının değiştirilmesi ve sömürge iktidarların çıkarları sonucu başlatılan savaşta Demokratik siyasete yer alan Hevrîn’in katledilmesi savaş suçudur” vurgusu yapıldı.

TJA açıklamasında devamla şunlar yer verdi: “Kuzey ve Doğu Suriye’deki Daiş barbarlığı somutunda egemen erken zihniyete karşı gerçekleşen Rojava devrimi ve özgür toplum inşası kadınların öncülüğünde oldu. Bu yüzdendir ki işgalci zihniyetler kadınları hedef haline getirmiştir. 2014 den bu yana Daiş başta olmak üzere radikal dinci çete örgütlerinin saldırılarında Ezidi, Süryani, Kürt, Türkmen, Arap yüzlerce kadın katledilmiş ve 7 bin Ezidi Kürt kadına Daiş tarafından el konulmuş pazarlarda satılmıştır. Dün Hevrîn şahsında kadınlar bir kez daha hedef kılınmış ortaya çıkan direniş ağı ve özgür toplum inşası yıkılmaya çalışılmaktadır. Demokratik sisteme öncülük eden kadınlara ve kadın örgütlülüğüne yapılan bu saldırılar kadın düşmanı politikaların sonucudur.

Bilinsin ki biz kadınlar bu barbar çeteci zihniyetin saldırılara karşı mücadele ve örgütlülüğümüzü büyüteceğiz. Hevrîn şahsında Kuzey ve kuzeydoğu Suriye deki kadın mücadelesini destekliyor ve sahipleniyoruz. Kadına yönelik yapılan bu saldırıyı lanetle kınıyor, Kürt kadınları başta olmak üzere tüm kadınları kadın mücadelesi ve örgütlenmesi etrafında kenetlenmeye çağırıyoruz. Dünyanın lanet çetesi Daiş ve barbar çetelere karşı tüm kadınları ,uluslararası örgütleri, insan hakları savunucularını Rojava kadın devriminin etrafında kenetlenmeye ve sahiplenmeye çağırıyoruz.”