TJK-Ê: Yarın çok geç olabilir, Rojava için Ayağa Kalk!

Soykırımdan kurtarma seferberliğine tüm gücüyle katılmaya çağrısı yapan TJK-E, "Kimse evinde kalmamalı herkes bu seferberliğe eylemlerini büyüterek katılmalıdır. Avrupa Kürt Kadın Hareketi olarak Rojava için, Serêkanyê için Ayağa Kalk diyoruz" dedi.

Avrupa Kürt Kadın Hareketi (TJK-E) açıklaması şöyle:

"Faşist AKP devletinin ABD ile yapmış oldukları ateşkes kararına rağmen şu ana kadar en ufak bir adım atılmamıştır.
Tam tersine Rojava'ya ve Serêkaniyê'ye dönük gerçekleştirilen soykırım amaçlı işgal tüm hızıyla devam ediyor. Başta sivillerin yaşadıkları yerler olmak üzere Serêkaniyê hastahanesine dönük sürekli hava saldırıları aralıksız devam etmekte. Kent kusatılıp bir soykırım dünyanın gözü önünde gerceklestirilmek istenmektedir. Şimdiye kadar çok sayıda  kadın, çocuk ve sivil katledildi. Toplu bir katliamın yapılması ise an meselesidir.

Ateşkes kararı ile kamuoyunun ve sivil toplum kurumlarının tepkisi dindirilmek istenmiştir. Direniş geriye çekilmek istenmiştir. Ortada bir ateşkes olmadığı gibi dünya bu yalanla kandırılarak Kürt soykırımı gerçekleştirilmek istenmektedir.

Bu andan itibaren Avrupa'da Kürtleri, soykırımdan kurtarma seferberliğine herkesi tüm gücüyle katılmaya çağırıyoruz. Kimse evinde kalmamalı herkes bu seferberliğe eylemlerini büyüterek ve daha radikalleştirerek katılmalıdır. Avrupa Kürt Kadın Hareketi olarak Rojava için, Serêkanyê için Ayağa Kalk diyoruz.

Bu soykırım ve işgal saldırısını bugün durdurma görevi bizimdir. Yarın çok geç olabilir. Başta kadınlar olmak üzere tüm halkımız ve dostları sokaklarsa olmalı, eylem alanlarını boş bırakmamalıdır."