TJK-E, 24 Ağustos'taki eylemlere çağırdı

TJK-E, kayyum gaspıyla eşbaşkanlık sisteminin de hedeflendiğine dikkat çekerek, 24 Ağustos'taki eylemlere güçlü katılım çağrısı yaptı.

Avrupa Kürt Kadın Hareketi (TJK-E), Amed, Mardin ve Van'da HDP'li büyükşehir belediyelerinin gasp edilmesine ilişkin bugün açıklama yaptı.

Yazılı açıklamada, "Eşbaşkanlar hukuk dışı bir yöntemle görevinden alınmış, seçilmiş eşbaşkanların yerine gaspçı, talancı, rüşvetçi ve zorba kayyumlar atanarak halkın iradesi yok sayılmış ve en temel kadın kazanımlarından biri olan eşbaşkanlık sistemi açıkça hedef alınmıştır" denildi.

'İKTİDAR ÇIRPINIYOR!'

Açıklamada şu ifadelere de yer verildi:

"Belediyelere dönük bu gasp ve saldırılar, Kürt ve demokrasi düşmanlığıdır. Kürt halkının haklarının inkârı ve teslim almaya dönük siyasetinin bir parçası olarak, işgalini her geçen gün daha da yaygınlaştırmak ve iktidarını ayakta tutmanın çırpınışıdır.

'İZİN VERMEYECEĞİZ'

Yine biliyoruz ki, AKP-MHP faşizminin asıl amacı, Kürtlerin demokratik toplum mücadelesinde öncü rol oynayan kadınların eşit temsiliyetini sağlayan eşbaşkanlık sistemini yok etmektir. Biz kadınlar buna asla izin vermeyeceğiz. Büyük bedeller ödeyerek kazandığımız tüm haklarımıza sahip çıkacak ve kazanımlarımızı sonuna kadar savunacağız. Kadınların kurumsal çalışmalarını hedefleyen erkek egemen zihniyet karşısında asla geri adım atmayacak, yenilmez irademizle her yerde alanlarda olacağız.

ÇAĞRI

Avrupa Kürt Kadın Hareketi (TJK-E) olarak başta kadınlar ve gençler olmak tüm devrimci ve demokratik kesimleri, dost kurum ve kuruluşları 24 Ağustos Cumartesi günü Avrupa genelinde gerçekleştirilecek olan eylemlere güçlü katılmaya çağırıyor, 'faşizm karşısında sen de ayağa kalk' diyoruz."