TJK-E Öcalan için Köln'deki festivale çağırdı

TJK-E, 16 Eylül'de Köln kentindeki 25. Uluslararası Kürt Kültür ve Sanat Festivali'ne güçlü katılım çağrısında bulundu.

Yazılı açıklama yapa Tevgera Jinên Kurdistan-Ewrupa (TJK-E) Hareketi, "İçinden geçtiğimiz bu tarihi süreç, Kürt halkı, Kürdistan ve Ortadoğu'daki halklar açısından önemli bir yıl olmaktadır. Gelişen Özgürlük Mücadelesiyle birlikte, her an artan sorumluluklarımızın bilincinde olarak, zulmün ve faşizmin yükseldiği bu zamanda, mücadelenin her alanında örgütlenerek buna en iyi cevap olmaktayız" dedi.

'ÖCALAN'SIZ BARIŞ MÜMKÜN DEĞİL'

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Bilindiği gibi, Önderliğimiz üzerinde yıllardır sürdürülen ağır tecrit koşulları akılalmaz boyutlara varmıştır. İmralı'da uygulanan tecrit Türk hukukuna da, uluslararası hukuka da aykırı ve insanlık dışıdır. Avrupa Konseyi ve İşkenceyi Önleme Avrupa Komitesi (CPT) üstüne düşen görevleri acilen yerine getirmek zorundadır. Onların bu keyfi tutumları, Kürt şehirlerini enkaz yığınına çeviren Erdoğan'ı dünya devletlerinin de başına bela edecektir. Türk devletinin Kürtlere dayattığı çözümsüzlük politikası artık bir son bulmalıdır. Unutulmamalıdır ki Türkiye'de, Ortadoğu'da ve bütün dünyada, Önder Öcalan'sız bir barış mümkün değildir.

Türk devletinin Kuzey Kürdistan'daki insanlık dışı saldırıları ve sivil halkımıza karşı gerçekleştirdiği katliamlar gün gibi aşikârdır ve günbegün artmaktadır. Almanya'nın Türkiye ile olan çıkar ilişkilerini esas alarak Kürt kurum ve temsilcilerine, Kürtlerin büyük bedeller ödeyerek edindiği sembollerine yönelik kriminalize faaliyetleri ve kirli ittifakları başta Almanya'da yaşayan kadınlarımız olmak üzere, Kürt halkının bu ülkeyle bütünleşmesini zorlaştırmaktadır. Biz Avupa Kürt Kadın Hareketi olarak bu haksız dayatmalara boyun eğmeyecek, demokratik ve yasal mücadelemizi sürdürerek, her geçen gün örgütlülüğümüzü büyüteceğiz."

'ÖNDERLİĞİMİZ ETRAFINDA KENETLENELİM'

TJK-E, açıklamasının sonunda şöyle dedi:

"Bu temelde, başta Almanya'daki Kürt kadınlarımız olmak üzere; Hollanda, Belçika, Fransa, İngiltere ve Avusturya'daki bütün halkımızı ve dostlarımızı 16 Eylül 2017 günü Almanya'nın Köln kentinde gerçekleştireceğimiz 25. Uluslararası Kürt Kültür ve Sanat Festivali'mizde Önderliğimizin etrafında kenetlenmeye ve halkların dayanışmasını büyütmeye çağırıyoruz."