TJK-E'den Brüksel'deki yürüyüşe katılım çağrısı

TJK-E, AKP faşizmine karşı 17 Kasım'da Brüksel'de düzenlenecek büyük yürüyüş ve mitinge katılım çağrısında bulundu.

 Avrupa Kürt Kadın Hareketi (TJK-E) Koordinasyonu, AKP faşizmi ve 17 Kasım'da Belçika'nın başkenti Brüksel'de düzenlenecek yürüyüşe ilişkin yazılı açıklama yaptı.

"Faşizmin 21. yüzyıldaki yüzü olan AKP ve Erdoğan rejimi, 15 Temmuz ile beraber tüm planlarını harekete geçirmiş ve Kürt halkına, kadınlara, gençlere ait olan her değeri işgal etme girişimi başlatmıştır" diye başlayan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Faşist AKP iktidarı, Erdoğan diktatörlüğünde Kürtlere karşı inkar ve imha saldırıları ile varlığını sürdürmeye çalışmaktadır. AKP, Türkiye halklarına, sol, sosyalist ve demokrasi güçlerine, aydınlara, akademisyenlere, özgür basına, sendikalara karşı da savaş açmış durumdadır. AKP’nin hakim kılmaya çalıştığı faşizm, tüm bölge halklarının geleceği için büyük bir tehlike oluşturmaktadır. En son halkın belediyelerine dönük işgali, HDP eş başkanları Figen Yüksekdağ ve Selahattin Demirtaş’ın, KJA yönetiminin, halkın vekillerinin ve Kürt siyasetçilerinin esir alınması bu saldırıların yeni bir aşamasını ifade etmektedir. 

'DEMOKRATİK SİSTEMİMİZİ OLUŞTURMALIYIZ'

Bu saldırılar karşısında mücadeleyi her alanda büyütmek ve kendi demokratik sitemimizi oluşturmak tek yoldur. Faşizmin yaşamın her alanına karşı geliştirdiği bu saldırılara  karşı değerlerimize sahip çıkma günü, bugündür. Özgür ve demokratik bir yaşam için mücadele dışında hiçbir seçenek yoktur. Faşizme karşı ortak cepheyi örgütlemek, faşizme karşı ortak mücadele yürütmek tarih karşısında temel sorumluluğumuzdur. Kürt halkı bu saldırılar karşısında mücadele çizgisini belirlemiştir. Ve bu yolda kadınların öncülüğünde eşsiz bir mücadele sergilemiş, faşizmi yerle bir edene kadar da mücadeleyi her gün, her an büyütecektir."

ÇAĞRI

TJK-E, demokrasi ve özgürlüklerden yana olan herkesi 17 Kasım Perşembe günü saat 10.00’da Brüksel Gare de Nord’da yapılacak Avrupa çapındaki merkezi yürüyüş ve mitinge katılmaya çağırdı.