TJK-E’den Öcalan için acil eylem çağrısı

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın sağlı ve güvenliğine ilişkin açıklama yapan TJK-E, Öcalan’dan bir haber alıncaya kadar her alanı eylem yerine çevirme çağrısı yaptı.

Tevgera Jinên Kurdistan -Ewrupa'nın (TJK-E) Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın sağlığından ve güvenliğinden bir bilgi alıncaya kadar alanları eylem yerine çevirme çağrısı yaptı.

TJK-E’nin açıklaması şöyle:

“19 yıldır İmralı Adası'nda yoğun tecrit koşulları altında esir tutulan Önderliğimizin sağlığı ve güvenliğiyle ilgili kamuoyuna yansıtılan haberler, başta Kürt kadınları olmak üzere bütün halkımızı tedirgin etmektedir.

Önderliğimizin sağlığı ve güvenliği ile ilgili konulardaki herhangi bir olumsuzluktan AKP Genel Başkanı Erdoğan ve onun yönetimindeki Türk devlet yetkilileri sorumlu olacaktır.

Bursa Cumhuriyet Başsavcısı’nın yaptığı yarım yamalak açıklamalar yeterli ve bilgilendirici değildir. Ailesi ve avukatları derhal Önderliğimizle görüştürülerek Kürt halkı ve demokratik kamuoyu doğru bir biçimde bilgilendirilmeli, uluslararası komploda bizzat rol alan devletler ve siyasi güçler, Avrupa Konseyi ve İşkenceyi Önleme Avrupa Komitesi (CPT) acilen duruma müdahale etmelidir.

ACİL EYLEM ÇAĞRISI

Önderliğimizin sağlık ve güvenlik konusunun netleşmesi için başta Kürt kadınları olmak üzere bütün halkımızı, devrimci ve demokratik kamuoyunu Önderliğimizden ailesi ve avukatları aracılığıyla bir haber alıncaya kadar bulunduğu her alanı eylem yerine çevirmeye, halkların dayanışmasını büyütmeye çağırıyoruz.”