TJK-E'den kadınlara çağrı: Faşist rejimi söküp atalım!

TJK-E, HDP'ye dönük siyasi soykırıma sert tepki göstererek, "Gün, mücadele günüdür. Gün, faşist ve diktatoryal rejimleri söküp atma günüdür" dedi.

Avrupa Kürt Kadın Hareketi (TJK-E), HDP eş genel başkanları ve milletvekillerinin gözaltına alınması, tutuklanması üzerine yazılı açıklama yaptı.

Açıklamada, "Bu faşizan saldırıların temel bir boyutu, Kürt kadınlarının öncülüğünde gelişen kadın özgürlüğü ve kazanımlarıdır. Bundan kaynaklıdır ki, devlet terörü direnen kadını hedef haline getirerek, iradesini kırmak ve teslim almak istemektedir" denildi.

'KESİNTİSİZ OLARAK EYLEMDEYİZ'

"Kadınlar yerlerde sürüklenmiş, darp edilmiş,  polis terörüyle yüz yüze kalmışlardır" vurgusunun yapıldığı açıklamada, şu ifadelere de yer verildi:
"En son DBP Eş Başkanı Sebahat Tuncel'in darp edilerek devlet işkencesine maruz kalması eril zihniyetin en uç örneği olmuştur.  Polis şiddetine ve devlet terörüne karşı biz kadınlar nerede olursak olalım sesimizi yükselterek, mücadelemizi her alanda büyütecegiz. 

Avrupa'da bulunan tüm meclis, komün ve inisiyatiflerimiz kesintisiz bir şekilde eylemlerini sürdürecektir. Bu temelde, Kürt kadınları ile dayanışma zamanıdır, diyen kadın örgütlerini,  şahsiyetleri, sol, sosyalist ve feminist çevreleri bu devlet terörüne karşı Kürt kadınlarıyla alanlarda omuz omuza vermeye ve dayanışmaya çağırıyoruz. Gün, mücadele günüdür. Gün, faşist ve diktatoryal rejimleri söküp atma günüdür!"