TJK-E’den Paris yürüyüşüne güçlü katılım çağrısı

TJK-E, 6 Ocak’ta yapılacak Paris katliamını protesto yürüyüşüne katılım çağrısında bulundu.

Yazılı bir açıklama yapan Avrupa Kürt Kadın Hareketi (TJK-E) Paris’te 9 Ocak 2013’te gerçekleştirilen katliamın faillerinin yargılanması talebi ile düzenlenecek yürüyüşe katılım çağrısında bulundu.

TJK-E açıklamasında şunlar belirtildi: “9 Ocak 2013’te Fransa’nın başkenti Paris’te PKK kurucularından Sakine Cansız, KNK Paris Temsilcisi Fidan Doğan ve Gençlik Hareketi üyesi Leyla Şaylemez arkadaşlarımız bir katliam sonucu hedef alınmıştır.

Katiller, bu 3 devrimci kadın arkadaşlarımızın şahsından Kürdistan özgürlük hareketine darbe vurmak istemişlerdir. Özelikle özgür kadın mücadelesine darbe vurmak istemişlerdir. Fakat bu saldırı kadın direnişini yok etmemiştir. Tam tersine büyük direnişe çevirmiş ve bütün dünya kadınlarına umut ışığı olmuştur.

Katliamın üzerinden tam 5 yıl geçmiştir. Her ne kadar Fransa devleti, hükümet çıkarları doğrultusunda katliamın üzerini örtmüş olsa da kadınlar ve analar, hakikat arayışında ısrarcı olmuştur, her Çarşamba günü Avrupa kentlerinde ‘sorumlular yargılansın’ diye alanlara çıkmıştır.

TJK-E olarak her zaman özgür yaşam çizgisi ve Sara’nın izinde yürüyeceğiz. Mücadelemizin özgürlükçü şehitlerinin izinde başarıya ulaşacağız. Bu nedenle başta kadınlar, Kürt halkı ve bütün dünya mücadeleci kadınlarına, Sakine, Fidan ve Leyla’nın yarattığı onura sahip çıkılmalı, mücadeleleri başarıya ulaşmalıdır.

Kürt kadınlarına, özgürlük ve demokrasi ekseninde birleşme, katliamın aydınlatılması için mücadele ederek, adalet sağlanması için 6 Ocak’ta Paris’te olalım.”