TJK-E’den uyarı: Strasbourg’u direniş alanı yapacağız

TJK-E yapılan açıklamada, Amed ve Fransa’nın Strasbourg kentinde devam eden açlık grevlerine rağmen Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın güvenliğine ilişkin CPT’nin halen harekete geçmemesine sert tepki gösterildi.

Avrupa Kürt Kadın Hareketi (TJK-E), Öcalan’ı ziyaret etmeden dönen CPT’nin acilen adım atmaması halinde Kürt kadınlarının Strasbourg’u direniş alanı haline getirileceğini yineledi.

TJK-E sözcülerinden Axin Gulo, Şengal Diaspora Meclisi’nin 18’inci günündeki açlık greviyle dayanışma amaçlı 4 gündür  açlık grevine girdiklerini ve kadınların bundan sonraki tüm dayanışma gruplarında yerini alacağını söyledi. Açlık grevinin başından bu yana Êzidî eylemcilerin İşkenceyi Önleme Komitesi (CPT) veya herhangi bir kurumdan gelecek en ufak bir habere dahi dikkat kesildiğini belirten Axin Gulo, ancak buna rağmen tatmin edici bir açıklama yapılmadığına dikkat çekti.

‘STRASBOURG’U DİRENİŞ ALANI YAPACAĞIZ’

TJK-E sözcüsü, kadın hareketi olarak tatmin edici bir açıklama yapılana kadar hem Strasbourg’da hem de diğer alanlarda eylemleri yükselteceklerini vurguladı.

Sözcü, “CPT’nin Başkan Apo’nun esir tutulduğu cezaevini ziyaret etmeden geri dönmesi zaten kabul edilebilir değil. Artık halkın kaygılarını giderecek net bir bilgi ve açıklama istiyoruz. Eğer bu yapılmazsa bizler de Kadın Hareketi olarak en başta Strasbourg’u direniş alanı haline getireceğiz” diye uyardı.