TJK-E: Direnişimiz işgali bastıracak, sarayı yıkacak!

 TJK-E, AKP'nin Efrîn'de de kaybedeceğini vurgularken, "Öyle bir direniş sergileyelim ki saray diktatörün başına yıkılsın" dedi. TJKE, 27 Ocak'taki merkezi yürüyüşe de katılım çağrısında bulundu.

Avrupa Kürt Kadın Hareketi (TJK-E), Türk devletinin Efrîn'e dönük işgalci saldırılarına ilişkin bugün yazılı bir açıklama yayımladı.

"Sömürgeci Türk devletinin Efrîn’e dönük işgal girişimi dördüncü gününe girerken Kürt halkının direnişi de her geçen gün büyüyor" diye başlayan açıklamada, "Bilinmelidir ki sömürgeciliğin Kürt özgürlük hareketini tasfiye etme uğruna harcadığı bu nafile çaba da diğerleri gibi kendisine dönen bir bumerang olacaktır. Nasıl ki Kobanê Erdoğan’ın beslediği çetelere mezar olduysa, Efrîn'de de Erdoğan’ı bekleyen aynı akıbettir. Ne Efrîn'i insansızlaştırmak için düzenlediği hava saldırıları, ne otobüslerle sınıra taşıdığı çeteler, ne de siyasette yürüttüğü kirli pazarlıklar Erdoğan’ı bekleyen kaçınılmaz sonu geciktirebilir" denildi.

'EFRÎN'İ SOKAKLARA DÖKÜLEN HALK KORUYACAK'

Efrîn'in iradesinin kırılamayacağının vurgulandığı açıklamada, şöyle devam edildi:

"Efrîn'i sadece mevzilerdeki savaşçılar korumuyor; yediden yetmişe öz savunmaya geçen halk koruyor. Efrîn'i Süleymaniye’den Amed’e, Duhok’tan Kobanê’ye sokaklara dökülen Kürtler ve dostları koruyor. Avrupa’nın tüm ülkelerinden Japonya’ya, Amerika’dan Kanada’ya kadar sokakları ‘Efrîn yalnız değil’ diyenler koruyor. Bu nedenle sömürgeciliğin saldırıları direniş cephesinin daha da genişlemesine neden oluyor. Kendisini sol, demokrat, aydın, enternasyonalist olarak tanımlayanları bir araya getiren değerler etrafında insanlık yüceliyor. Bu maskeleri takıp savaş çığırtkanlığı yapanlar, ‘kula kulluk edenler’ ise tarihin çöp sepetinde yer alıyor. Kürt halkının öz iradesini kirli pazarlıklarının konusu yapmaya çalışan emperyalistlerin hesapları da bozuluyor. Rojava’da kadınların emeğiyle kurulan demokratik konfederalizm sistemini boşa çıkarma için yürüttükleri bu nafile çabalar halkların iradesine çarpıp paramparça oluyor.

Avrupa’da yaşayan Kürtlerin, özellikle kadınların ilk günden itibaren tereddütsüz Efrîn direnişini sahiplenmesi, alanlara akması bu hakikatin kaynağıdır. Halkımızın bugüne kadar sergilediği bu haklı, onurlu mücadeleyi selamlıyoruz.

Ama Kürt halkının direnişini görmezden gelenlerle hesabımız halen bitmedi. Ne çatırdayan saray rejimini kurtarmak için alçaklığın tanımını yeniden yapan Erdoğan ile, ne ona kulluk edenlerle, ne Kürtlerin geleceğini çirkin pazarlıkların konusu yapan emperyalist güçlerle hesabımız bitmedi. Onlar haklı savaşımızın karşı tarafıdır. Biz direneceğiz ve onlar yenilecek."

'DİRENİŞİMİZ SAVAŞ UÇAKLARINI BASTIRACAK, SARAYI YIKACAK'

TJKE, açıklamasında şu mesaj ve çağrılara da yer verdi:

"Sokağa, alanlara akalım. Sesimiz öyle bir gür çıksın ki, o kadar çoğalalım ki sloganlarımız savaş uçaklarının gürültüsünü bastırsın. Öyle bir direniş sergileyelim ki saray diktatörün başına yıkılsın. Kürtler ve dostları öyle bir dayanışma sergileyelim ki tüm kirli ittifaklar çatırdasın. Ve biz kadınlar zılgıtlarımız, direnişimizle en önde olalım ki bu çağı güzelleştirecek olan tek şeyin kadın devrimi olduğunu tüm dünya bir kez daha görsün.

ÇAĞRI

Halkımızın bu haklı savaşta sorumluluklarını yerine getireceğine inancımız tamdır. Avrupa’da yaşayan tüm Kürt kadınlarının bu duyarlılık ve sorumlulukla aralıksız yapılacak eylemlerin öncüsü olacağına inanıyoruz. Tüm hafta boyunca olduğu gibi 27 Ocak’ta Almanya genelinde merkezi yapılacak eyleme tereddütsüz ve gerekçesiz bir biçimde katılım çağrımızı yineliyoruz. Yine Belçika, Hollanda, İsviçre’de ülke genelinde olmak üzere Kuzey ve Güney Fransa, İngiltere, Kanada, Avustralya, Japonya, Kıbrıs, Romanya, Yunanistan ve Kıbrıs’ta yapılacak merkezi eylemlerde başta kadınları ve tüm halkımızı ve dostlarını direnişi zirveye taşımaya, dosta düşmana Kürdistan'ın kalbinin Efrîn'de attığını göstermeye çağırıyoruz."