TJK-E: Efrin direnişi yeni bir aşamaya gelmiştir

TJK-E, Efrin halkının Türk devletinin işgal saldırılarına karşı amansız bir direniş yürüttüğünü ve direnişin yeni bir aşamaya geldiğini belirtti.

Tevgera Jinên Kurd a Ewropa (Avrupa Kürt Kadın Hareketi-TJK-E), uluslararası kurumların Efrin’e yönelik insanlık dışı saldırılara karşı üç maymunları oynadığını söyledi.

Açıklamada, 19 Mart’ta Brüksel ve Cenevre’de yapılacak eylemlere katılım çağrısı yapıldı.

TJK-E açıklaması şöyle:

Başını diktatör Erdoğan'ın, AKP-MHP faşist ittifakının çektiği işgalci Türk devletinin Efrîn’e dönük işgal saldırıları aralıksız bir şekilde sürmektedir. Kendi çıkarlarına karşılık Türk devletine hava sahası açan Rusya’dan destek alarak yoğun hava saldırıları düzenleyen katil Erdoğan ve ekibi çocuk ve kadın demeden sivil yerleşim alanlarını bombalayarak tüm dünyanın gözü önünde bir katliam yapıyor. Üç maymunları oynayan uluslararası kurumlar ve AB'de bu suçun ortağı olmuşlardır.

İnsanlık onurunu savunan kahraman Efrin halkı tüm dünyanın gözü önünde faşist Türk devletinin işgal girişimine karşı amansız ve fedaice bir direniş yürütmektedir.

Gelinen aşamada Efrin'deki direniş yeni bir aşamaya gelmiştir. Şimdi bu direnişi daha güçlü sahiplenme, Efrin’de yapılan katliamın önüne geçmek boynumuzun borcudur. Mücadelemiz büyüyerek devam edecek ve direniş kazanacak.


ALANLARDAN AYRILMAYACAĞIZ
Tüm halkımızı bugünden itibaren bu direnişi sahiplenmeye, mücadeleyi yükseltmeye, Efrin’de sonuç alıncaya kadar alanları bırakmamaya çağırıyoruz.

BRÜKSEL VE CENEVRE’DEKİ EYLEMLERE KATILIM ÇAĞRISI

Efrîn demek tüm Kürdistan demektir. Bu saldırı Kürdistan halkının ve demokrasi cephesinin tüm kazanımlarını yok etmeyi hedeflemektedir. Yine 19 Martta itibaren Brüksel'de Avrupa parlamentosu ve Cenevre'de Birleşmiş Milletler önünde başlatılacak olan kitlesel eylemlere güçlü katılmaya çağırıyoruz.’’