TJK-E: Erdoğan faşizmine ‘no pasaran’

TJK-E: Kürtler, Kürt kadınları nasıl Kobanê’yi ve insanlık değerlerini canları pahasına koruduysa bugün de yürütülen mücadele demokratik özerk bir toplum yaratma projesini koruma mücadelesidir.

Yazılı bir açıklama yapan Avrupa Kürt Kadın Hareketi, “Arin Mirkan, DAİŞ çetelerine karşı gerçekleştirdiği eylemiyle Rojava’nın kadın devriminin sembolü oldu. Avesta Xabur da baskıcı, erkek zihniyetli sisteme karşı güçlü bir mücadele yürüttü, Ortadoğu’da kadın devrimini koruyabilmek için Türk ordusunun tanklarına karşı savaşarak, kendisini feda etti” dedi.

“Efrin’i savunmak kadın devrimini savunmaktır, Erdoğan faşizmine ‘No pasaran’” diyen TJK-E , Türk savaş uçaklarının bir haftadan fazla bir zamandır Rojava’nın Efrin kantonunu bombaladığını belirterek, şunları dile getirdi:

“Efrin, Kürdistan ve Suriye’de savaşın başladığından bu yana en istikrarlı ve en güvenli bölgeydi. Türk savaş uçakları tarafından düzenlenen bombardımanda aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu yüz dolayında kişi öldürülürken, yüzlerce sivil de yaralandı. Soykırım saldırıları sadece Kürt halkını hedeflemiyor, bölgedeki çatışmadan kaynaklı Efrin’e sığınmış yüz binlerce mülteciyi de hedefliyor.”

Türk ordusunun bugün düzenlediği saldırıda hedef aldığı Xelil köyünü de örnek veren TJK-E, Türk devletinin Kobanê direnişinde olduğu gibi bugün de insanlık dışı, insanlık düşmanı kesimlerle işbirliği yaptığını hatırlattı. Türk devletinin ÖSO’ya bağlı Heyet Tahrir El Şam çeteleri ile işbirliği yaptığını vurgulayan TJK-E, “Kürtler, Kürt kadınları nasıl Kobanê’yi ve insanlık değerlerini canları pahasına koruduysa bugün de yürütülen mücadele kadın mücadelesi evrensel feminist değerleri de barındıran demokratik özerk bir toplum yaratma projesini koruma mücadelesidir” dedi.

Efrin’de Türk devletine karşı yürütülen mücadelenin aynı zamanda hakim erkek zihniyetine karşı olduğunu da kaydeden TJK-E, Şengal’de DAİŞ çetelerinin gerçekleştirdiği kadın kırımının bugün de faşist Erdoğan tarafından Efrin’nde yapılmak istendiğini belirtti.

“Arin Mirkan, DAİŞ çetelerine karşı gerçekleştirdiği eylemiyle Rojava’nın kadın devriminin sembolü oldu. Avesta Xabur da baskıcı, erkek zihniyetli sisteme karşı güçlü bir mücadele yürüttü, Ortadoğu’da kadın devrimini koruyabilmek için Türk ordusunun tanklarına karşı savaşarak, kendisini feda etti. Ama özellikle de gelecek kuşakların yaşayabilmesi için kendisini feda etti. Avesta Xabur, Efrin’in özgürlük mücadelesinin sembolü oldu” diyen TJK-E son olarak şunları vurguladı: “Biz, Birleşmiş Milletler ve Avrupa Birliği’ni Türk devletinin yüz binlerce insanın hayatını tehlikeye atan bu saldırılarına karşı tedbir almaya çağırıyoruz.

Uluslararası topluluğa ise, sessizliği ile Türk devletinin saldırılarını onaylar bir duruş sergilemekten vaz geçmeye çağırıyoruz.

Feminist, demokrat, insan hakları savunucusu, erkek egemen zihniyete karşı mücadele eden, anti kapitalist, anti emperyalist kadınlar başta olmak üzere dünya kadınlarını faşizme ve kadın kırımına karşı mücadelede buluşmaya çağırıyoruz.”